‘Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ Projesi kapsamında kurulacak olan 100 atölyeye, aralarında Konya’nın da bulunduğu 12 ilden öğrenci seçmeleri için başvurular başladı.





Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinasyonunda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışmasıyla hayata geçirilecek olan proje kapsamında Deneyap Teknoloji Atölyeleri’ne katılmak isteyen gençler, sınav başvurularını 14 Ocak-3 Şubat 2019 tarihleri arasında yapabilecekler.





Akşehir Şehit Selçuk Özer Anadolu Lisesi’nden edinilen bilgiye göre; iki aşamalı sınavla seçilecek olan öğrenciler, ileri teknoloji konularında 36 ay sürecek eğitimler alacaklar.





Ortaokul ve lise grubu olmak üzere iki kategoride verilecek eğitimler için; 4, 5, 8 ve 9. sınıflar ve lise hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerin katılabileceği sınav, iki aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünebilme ve veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği; matematik, fen, algoritma ve genel kültür içerikli yazılı sınav, ikinci aşamada ise ilgi ve yatkınlıklarını ölçen uygulama sınavı yapılacak.





Yazılı sınavın 17 Mart 2019 tarihinde yapılacağı projede başvurular ve eğitimler tamamen ücretsiz olacak.





Sınav başvurusu ve verilecek eğitimlerle ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.deneyapturkiye.org internet adresinden ulaşılabiliyor.





Deneyap Teknoloji Atölyeleri Sınavı 2019