"Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında açılan Akşehir 4. Kitap Fuarı'na katılan yazarlar, düzenlenen konferanslarla da hayranları ile buluşuyor.

Habertürk TV'de 'Öteki Gündem' isimli programın sunucusu ve yazar Cansu Canan Özgen de, Akşehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta öğrencilerle buluştu.



Özgen yaptığı konuşmada öğrencilere, başarılı olmak için çok çalışmanın ve hedefe kilitlenmenin önemini anlattı. Yazar Cansu Canan Özgen konferans sonunda Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu'ndaki Akşehir 4. Kitap Fuarı’na geçerek kitaplarını imzaladı.



Başarı İçin Hedefe Kilitlenmek Lazım



Akşehir’e ikinci kez geldiğini söyleyen Özgen, kitap fuarında yoğunluk olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Artık toplumda bireyler kitap fuarlarına ilgi ve alaka göstermeye başladılar. Bu durum bizleri çok mutlu ediyor. Çünkü toplumun her manada ilerleyebilmesi ve gelişebilmesi için tek anahtar okumak, okumayı aşılamak ve okuma bilincini artırmak. Kitap fuarları da zaten buna hizmet ediyor. Ben bu organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, çünkü çok ciddi bir hizmet bu. Ben burada bir konferans da verdim ve salon tıklım tıklım doluydu. Akşehir zaten başlı başına çok güzel ve benim sevdiğim bir yer” dedi.



Programının devam ettiğini ve yeni kitaplarla ilgili çalışmalarının da sürdüğünü belirten Cansu Canan Özgen “Yeni kitabım biraz sır, söylemeyeceğim ama ekim ayı gibi çıkmış olacak. Bu kez bir olayı ya da dönemi değil de dönemsel kişileri çalıştığım bir proje olacak” diye konuştu.



Gençlere, özellikle de üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Özgen “Kişinin kendini bilmesi, istikrarlı ve iradeli olması, pes etmemesi ve hedefe kilitlenmesi çok önemli. Bu benim anahtarım. Hiçbir şeyden etkilenmeden, olumsuz düşüncelerden etkilenmeden, olumsuzluk ve başarısızlıklardan etkilenmeden, sürekli bir hedefe kilitlenip, onun için gereklilikleri ve bedelleri ödeyerek devam etmeliyiz yola” dedi.