Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda; milli boksörlerimiz Buse Naz Çakıroğlu, Hatice Akbaş, Busenaz Sürmeneli ve Şennur Demir altın, Sema Çalışkan ve Elif Güneri ise bronz madalyanın sahibi oldular. Kadın Boks Milli Takımımız, aldığı bu sonuçlarla Dünya Şampiyonluğu’nu elde etti.

THY Avrupa Ligi finalinde Real Madrid’i 58-57 yenerek şampiyon olan Anadolu Efes Basketbol Takımı da üst üste ikinci kez şampiyon olma başarısını göstererek ülkemize büyük gurur yaşattı.

Tekvando ve Para Tekvandoda toplam 11 madalya

İngiltere’nin Manchester kentinde düzenlenen Avrupa Tekvando ve Para Tekvando Şampiyonası’nda sporcularımız toplamda 11 madalya elde ederken, hemşehrimiz milli para tekvandocu Mehmet Sami Saraç turnuvada gümüş madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonaya katılan diğer milli para tekvandocularımızdan Alican Özcan, Nurcihan Ekinci ve Gamze Gürdal altın, Oktay Atalay da bronz madalya aldılar.

Avrupa Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcularımız Hakan Reçber, Merve Dinçel ve Zeliha Ağrıs ülkemize altın madalya kazandırırken; Görkem Polat ve Emine Göğebakan gümüş, Deniz Dağdelen de bronz madalya alan sporcularımız oldular.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; yayımladığı mesajlarla başarılı sporcularımızı ve takımlarımızı kutladı. Bakan Kasapoğlu, başarılarda emeği geçenlere teşekkür etti.