Gençlik ve Spor eski Bakanlarından Akşehirli Zekai Baloğlu’nun vasiyeti üzerine onun anısına düzenlenen yarışmaya 350 öğrenci katılırken 14 kategoride çeşitli mesafelerde koşu yarışmaları yapıldı.

Yarışmanın açılışında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yarışlara katılan tüm sporcuları kutlarken, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Spor; dili, dini, ırkı aynı olmayan, bireyleri bir araya getiren önemli bir araç olmakla birlikte,  bedensel yararlarıyla, kişilerin psikolojik sağlığına da pozitif olarak etki etmekte, toplumsal ve moral olarak faydalar sağlamaktadır. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzaklaştıran, sosyalleşmelerini sağlayan ve boş vakitlerini etkili ve verimli bir şekilde kullanabilmelerine olanak sunan sporun hepimizin hayatında yer alması, yaşam kalitemizi de artıracaktır.

Akşehir Belediyesi olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın en az bir spor branşında yer almalarını hedefliyoruz ve destekliyoruz. Kulüplerimize bu anlamda çok ciddi katkılarımız var. Özellikle önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Genç AKSES Merkezimiz, gençlerimiz ve çocuklarımız için önemli bir mekân olacak. Birçok spor branşında çocuklarımız ve gençlerimiz orada eğitim alacak. Yine önümüzdeki günlerde açacağımız kitap kafe de gençlerimiz ve çocuklarımıza yine önemli katkılar sağlayacak.

Akşehir’imizde halen 12 spor kulübümüz var. Bunların bünyesinde futbol, voleybol, basketbol, okçuluk, geleneksel okçuluk, atlı okçuluk, yamaç paraşütü, halter, boks, dağcılık ve doğa sporları gibi birçok branş var. Tabi atletizm branşı diğer branşların atası ve alt yapısı. Bizim hemşehrimiz ve büyüğümüz olan, 1974-75 yılları arasındaki hükümette Spor Bakanı olarak görev yapan Zekai Baloğlu’nu buradan rahmetle anıyorum. Kendilerinin vasiyeti üzerine bu yarışları 3 yıldır yapıyoruz. Önemli olan bu yarışlarda dereceye girmek değil, yarışmaya katılım cesareti göstermek ki şu anda bakıyorum 14 kategoride 350 sporcumuz yarışmalara katılım sağlamış, gerçekten buda bizi oldukça memnun etti. 8-14 yaş arasında 14 kategoride 350 sporcunun katılması azımsanmayacak bir değer.

Bu yarışmalarda birinci olanlara kategorilerine göre 150 TL ile 300 TL arasında değişecek şekilde 10 ay boyunca burs vereceğiz. İkinci, üçüncü ve dördüncü olanlara ise bir sefere mahsus olmak üzere 125 TL ile 600 TL arasında değişecek bir şekilde ödül verilecek. Toplamda 50 Bin TL’lik bir ödül sahiplerini bulmuş olacak. Ben tüm yarışmacılarımıza başarılar diliyorum.

Yarışmalarda bizlere katkı veren, merhum Zekai Baloğlu’nun oğlu Tuğsal Baloğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Akşehir Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışlarda görev almak üzere Konya’dan teşrif eden hakemlerimize de teşekkür ediyorum.”

Başkan Akkaya konuşmasının ardından yarışmanın ilk koşusunun startını verdi. Minik Erkek ve Minik Kız 60 Metre, Küçük Erkek ve Küçük Kız 60 Metre, Küçük Erkek ve Küçük Kız 400 Metre, Yıldız Erkek ve Yıldız Kız 100 Metre, Yıldız Erkek ve Yıldız Kız 600 Metre, Genç Erkek ve Genç Kız 100 Metre ve Genç Erkek ve Genç Kız 800 Metre kategorilerinde olmak üzere toplam 14 kategoride yapılan koşular oldukça çekişmeli geçti. Gün boyu süren yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara madalyaları törene katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi.