Bal Ligindeki temsilcimiz Akşehirspor’un Başkanı Yahya Yıldız; kazanılan Çubuk Spor maçıyla zorlu bir virajın geçildiğini belirterek, sezonu 60 puanın üzerinde tamamlayıp Şampiyon olmak istediklerini yineledi.





Gazetemizi ziyaretinde takımın durumunu ve şampiyonluk yolundaki rakiplerini değerlendiren Akşehir Spor Başkanı, taraftara da önemli mesajlar verdi.





Yeni transferlerden Şamil ve Kubilay’ın Çubuk Spor maçında forma giydiklerini hatırlatan Yıldız, diğer transfer Ferhat Güçlü de hocamız tarafından değerlendirilecek. Başkan, 31 Ocak’ta sona erecek olan transfer dönemi bitmeden bir transfer daha yapabileceklerini söyledi.





Seyircisiz oynanacak olan Sandıklı deplasmanından galibiyet beklediğini belirten Yıldız; ‘’Bu maçla beraber Ali Tayfun’un cezası da bitiyor. Herhangi bir sakatlanma olmazsa, önümüzdeki Sarayönü derbisi ve Karaman deplasmanında takım eksiksiz olacak. BAY geçilecek haftadan sonra 8 maçımız var. Hedefimiz 60 puanın üzerine çıkmak ve ligi birincilikle tamamlamak.’’ dedi.





Akşehir Spor’un şampiyonluk yolunda desteklenmesini, belediye dışında esnaflar, sanayiciler, sivil toplum örgütleri olan odalar ve vakıflar gibi şehrin tüm bileşenlerinin el birliğiyle takımın yanında olmasını isteyen Yahya Yıldız; ‘’Adı üzerinde, Taraftar; takımıyla aynı tarafta olan, takımının puan kaybetmesini istemeyendir. Galibiyetle devam eden bir maçta sahaya su şişesi atmak, yalnızca ceza ve puan kaybı getirir. Taraftarların tribünde birbirlerine sahip çıkmalarını, takımı desteklemek adına ‘sahaya yabancı madde atılması ve küfür’ nedeniyle puan kaybına neden olmamalarını bekliyoruz.’’ sözlerine yer verdi.





Büyük Taarruz öncesi Akşehir’de düzenlenen futbol maçının yapıldığı tarihi Akşehir Spor’un kuruluş tarihi olarak tescil ettirmek istediklerini belirten Yıldız, nihai hedeflerinin takımın bayrağına Türk bayrağını eklemek olduğunu söyledi.