TFF’nin statüsüne göre, aynı ilden 5 takımın mücadele ettiği grupta 4 ve 5’nci olan takımlar otomatikman küme düşüyor. 3’ncü olan takım ise bir alt lig olan Süper Amatör Küme’den gelecek olan takımla PLAY-OUT maçı oynuyor. Ligi 3. olarak tamamlayan takım eğer bu maçı kazanırsa Bölgesel Amatör Lig’de kümede kalma hakkını elde ediyor.

Bunun dışında Akşehirspor’un da bulunduğu grupta Konya’dan bir takım şampiyon olup Türkiye 3. Ligine yükselme maçlarının tamamını kazanma başarısı gösterirse, o zaman bizim gruptan aynı ilin takımlarından (KONYA) yalnızca 5. olan takım otomatikman küme düşecek ve yine aynı ilden 4. olan takım PLAY-OUT maçı oynayacak, kazanırsa kümede kalacak. 3. olan takım ise otomatikman kümede kalacak.

Akşehirspor’un ligin ikinci yarısında kendi saha ve seyircisi önünde karşılaşacağı lider Sarayönüspor ve Çatalhüyük Çumra Belediyespor maçlarını mutlaka kazanması gerekiyor. Bunun dışında deplasmanda oynacağı Konya takımlarından Ereğlispor karşılaşmasından da puan veya puanlar almak zorunda ki, ligi 2. veya 3. bitirebilsin!

Son puan durumuna göre, grubumuzdaki Konya takımlarından ligi 3. olarak tamamlayacak takım play-out maçı oynayacak ve mutlaka bu maçı da kazanması gerekecek.

TFF statüsünden anlaşılacağı üzere, 5 Konya takımından puan cetvelinin ilk 2 sırasında olan takımlar rahat olurken, 4. ve 5. olan takımlar direkt küme düşecek, 3. olan takımda play-out’u geçemezse küme düşecek.

Akşehirspor’u çok zor günler bekliyor.