Konya’da düzenlenen Halk Oyunları Şampiyonası'nda Akşehir Spor Halk Oyunları ekibi Minikler kategorisinde il birincisi oldu.

07/03/2018 Çarşamba günü gerçekleştirilen yarışmada Halk Oyunları il birincileri belirlendi. Yarışmada, Akşehir Spor Halk Oyunları ekibi ‘Minikler’ kategorisinde yarıştı. Yarışmaya Akşehir Spor Kulübü, Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Spor Kulübü, Şükriye Onsun Ortaokulu Spor Kulübü ve Umut Bahçelievler Spor Kulübü katıldı. Konya seyircisinin ayakta alkışladığı yarışmada Akşehir Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi 85.40 puan alarak ‘Minikler’ kategorisinde il birincisi oldu. Yarışmada Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Spor Kulübüekibi 84,60 puanla ikinci, Şükriye Onsun Ortaokulu Spor Kulübü 83,00 puanla üçüncü olurken, Umut Bahçelievler Spor Kulübü 78,70 puanla dördüncü oldu. Yarışmada birinci olan Akşehir Spor Kulübü 19-21 Nisan 2018 tarihlerinde Zonguldak’ ta yapılacak grup yarışmalarında ilimizi temsil edecek.





            Yarışmada birinci olan Akşehir Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibine il birinciliği kupası ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.





            Akşehir Spor Kulüp Basın Sözcüsü İbrahim Öncel yaptığı açıklamada, “ Bu sene katıldığımız minkler kategorisinde dört ekip yarıştık, bu dört ekip arasından Ekibimiz başarılı bir performansla il birincisi oldu. Her branştabizleri yalnız bırakmayan ve destek veren Belediye Başkanımız Sayın Salih Akkaya’ya teşekkür ediyorum. İnşallah Nisan ayında Zonguldak’ ta yapılacak grup yarışmalarında da Türkiye’ nin güçlü ekiplerini geçerek finallere yükseleceğiz” dedi.