Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) tarafından 7-77 yaş gurubundaki tüm sporcuların katılımına açık olarak düzenlenen “2. Online Evde Kal, Sporla Kal Açık Spor Dünya Şampiyonası” 10-27 Mayıs 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.





Fiziksel olarak aktif yaşayan insanların, evde uzun zaman geçirmeleri sonucu hem fiziksel hem de ruhsal sağlıklarının olumsuz yönde etkilendiğini belirten DUMESF Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak; “Evde oturmak; özellikle elit sporcuları, müsabakalara hazırlanan sporcularımızı ve sporu hayat biçimi yapan insanları olumsuz etkilemektedir. Bu olumsuzluğu aşmanın en etkili yolu evde spor yapmaktır. Fiziksel aktivitenin kas gruplarını güçlendirerek vücudun dolaşım sistemini düzenlediğini, ruh sağlığına iyi geldiğini ve kilo kontrolü sağladığını biliyoruz. Şampiyonaya her yaştan, her spordan katılım bekliyoruz” şeklinde konuştu.





Sporcular çektikleri 1’er dakikalık videoları; @wfaad_dumesf, @kmilicak, @ahmetryilmaz.spor profillerini etiketlemek suretiyle ınstagram hesaplarından yayınlayarak şampiyonaya katılacaklar. Aynı zamanda belirtilen profilleri de takip etmeleri istenecek. Bu videolar şampiyona formatında DUMESF uluslararası jüri hakemleri tarafından puanlanacak ve aldığı beğeni eklenerek sıralama yapılacak. Şampiyonaya katılan sporcuların katılım belgesi ve diploma belgesi mail adreslerine yollanacak.





Sporcuların 1 dakikalık yarışma videolarını en geç 10 Mayıs 2020 tarihine kadar yayınlamış olmaları gerekiyor. (İHA)