Akşehir Belediyesi, Akşehir Sportif Havacılık Kulübü ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen, 6. Akşehir Uluslararası XC OPEN Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe ve Eğitim Yarışması’nın kazananları, ödüllerini Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle aldılar.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Eyüp Yılmaz, sponsor firma temsilcileri ve çok sayıda spor severin de  katıldığı ödül töreninde konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Belediye olarak bu tür etkinliklere destek verdiklerini söyleyerek, yarışmanın Akşehir’de gerçekleşmesini sağlayan tertip komitesine teşekkür etti. Başkan Akkaya; “Sporun birçok dalı var ama sanıyorum adrenalini en yüksek olan spor dalı yamaç paraşütü. Yürekli insanlarsınız, sizleri kutluyorum. İnşallah bir gün bizlere de uçmak nasip olur. Akşehir hakikaten tarih kokan, derinliği olan bir yerdir. Tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yaşam şehridir. Türkiye’de 3 tane müzesi olan ilk ilçedir. 2004 yılında tescillenmiş kirazımız, torunu olmaktan mutluluk duyduğumuz Nasreddin Hoca’mız, türbesinin restorasyonu devam eden Hacı İbrahim Sultan Veli Hazretleri, Akşehir’in manevi ve kültürel değerleridir.’’dedi.



Yarışma Direktörü Ali Yıldız da yaptığı konuşmada; “Bu etkinliğin dördüncü kez direktörlüğünü yapmış olmanın sevincini yaşamaktayım. Yarışmacı arkadaşlarım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Bu yamaç paraşütü pisti benim için çok değerlidir. Bu bölgede pilot oldum diyebilirim. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya, Kulüp Başkanı Hüdaverdi Bozdağ ve ekibine, bu yarışmaya teknik destek veren üniversitelere ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız.” İfadelerini kullandı.



Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ ise; “Gece gündüz benimle birlikte olan kulüp arkadaşlarım var, yöneticilerimiz var. Biz hepimiz biriz ve bir hareket ediyoruz. Yarışmalarımızda bize destek olan arkadaşlarıma, özellikle kurum ve kuruluşlara ayrı, ayrı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



Dereceye giren yarışmacılara madalya ve kupalarının protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.



Erkekler Genel Klasman’da Dereceye Giren Yarışmacılar:




  1. Kerem Dinçer – Bursa

  2. Necati Akgün – İstanbul

  3. Mehmet Aksoy – Antalya



Bayanlar Genel Klasman’da Dereceye Giren Yarışmacılar:




  1. Burcu Demiröz – Antalya

  2. Elif Türkyılmaz – İzmir

  3. Gamze Durmuşlar – İstanbul



Takımlar Genel Klasman:




  1. Bursa

  2. ODTÜHAT Orta Doğu Teknik Üniversitesi

  3. AYK Antalya Yamaç Paraşütü Takımı