Ekonomik koşulların konu edildiği “Zamların Sorumlusu Kim” başlıklı açıklama şöyle:

“Halkımız ağır zamlar altında artık nefes alamaz oldu. Her gün zam haberi almaktan yorulduk. Ekmeğe son altı ayda ikinci kez zam geldi. Gıda fiyatlarındaki fahiş fiyat artışları önlenemiyor.

Benzin, mazot, LPG fiyatlarına da neredeyse her gün zam geliyor. Çiftçinin hali perişan; gübre fiyatları yüzde 150 arttı, tarlasını artık ekemeyecek durumda.

Kış kapıda; kömür fiyatları geçen yıla göre 2-3 kat arttı, doğalgaz, elektrik faturaları her geçen gün artarak gelmekte. Buna karşın işçinin, memurun, emeklinin, gündelik çalışanın bu fahiş fiyat artışları karşısında alım gücü eridi.

Ülkemiz maalesef iyi yönetilemiyor, tek adam rejimi ekonomiyi iflasa sürüklüyor. Satacak ya da özelleştirilecek bir şeyler de kalmadı. Merkez Bankası Başkanı değişti olmadı, damat bakan değişti olmadı. Halkımız seçim sandığı önüne geldiğinde kimin değişeceğini çok iyi biliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizin sorunlarını da biliyoruz, çözümlerini de biliyoruz. TELAFİ EDECEĞİZ, yeter ki umudumuzu yitirmeyelim.”