İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet Emre’nin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: “Akşehir’imize Çarşamba günü yoğun karın yağmasıyla merkez mahallelerimizden; Yeni, Gazi, Kileci, Seyran, Doğrugöz, Bozlağan, Gedil, Yeşilköy, Ortaca, Reis, Atakent, Sorkun, Değirmenköy, Gölçayır, Ulupınar, Yeniköy, Saray, Sorkun, Alanyurt, Altuntaş’ın bir kısmında elektrik kesintileri yüzünden vatandaşlarımız hayvanlarına bakmakta zorlandıklarını, süt sağım makinelerini kullanamadıklarını, hayvanlarına su veremediklerini, karları eriterek sulama yaptıklarını ve çok perişan olduklarını partimize gelerek bize dertlerini anlatılar. Kendilerine yardımcı olmamızı isteyen çaresiz vatandaşlarımız bu kesintilere bir an önce çözüm bulunmasını ve hayatlarını idame etmekte güçlükler çektiklerini şikayet ettiler.

Kar yağışından ardından 3 gün geçmesine rağmen hala elektriklere bir çözüm bulunamamasının vatandaşları karamsarlığa düşürdüğünü, MEDAŞ yetkililerini aradığımızda ise arızaların giderilmesi konusunda çalışmaların aksaksız devam ettiğini tarafımıza beyan edilmiştir.

Vatandaş vergisini ödüyor, elektrik faturalarını zamanında ödüyor fakat gördüğü zarardan dolayı karşısında muhatap bulamıyor. Vatandaşın bu zararlarını kim karşılayacak? MEDAŞ şimdiye kadar neden gecikti, mağduriyeti giderici ne adımlar attı. Vatandaşlarımız Isparta gibi karanlıkta kalmak istemiyor.”