Cumhuriyet Halk partisi Akşehir İlçe Teşkilatı tarafından “Muhtarların Partisi Olmaz!” başlığıyla yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz Cuma günü Akşehir Kültür Merkezi’nde muhtarlarla yapılan toplantıya Belediye Başkanı, İktidar Partisinin Milletvekili, Mahalle Temsilcileri, İlçe Yöneticileri katıldı.

Üzülerek hatırlatmak istiyoruz ki muhtarlık seçimlerinin oy pusulasında parti amblemi olmaz. Bu yüzden demokrasinin temel taşıdır muhtarlar. Farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşların oylarını alarak seçilirler. Bu toplantıya iktidar partisinin il ve ilçe yöneticilerinin katılması siyasi bir şovdur.

Bu toplantıda muhtarlar zor durumda bırakılmıştır. Toplantıya katılmasa zaten hizmet alamayan muhtarlar hedef haline gelecek, talepleri Belediye tarafından görmezden gelinecektir.

Siyaset halkın ayağına gidilerek yapılır. Sorunlar yerinde incelenir. Yerel seçimlerin üzerinden bir seneden fazla zaman geçti, kentimize gerek ekonomik gerek kültürel hiçbir katkınız olmadı. Yaptığınız tek şey Belediyemize ait olan daha doğrusu 93 bin Akşehirlinin sahip olduğu gayrimenkulleri satmak.

Akşehir artık hizmet bekliyor. Belediyecilik halkın sorunlarına çözüm üretmektir. Göreviniz seçim öncesi verdiğiniz vaatleri bir an evvel yerine getirmektir.”