Milliyetçi Hareket Partisi Akşehir İlçe Teşkilatının 15 Ağustos 2020 tarihinde yapılan 13. Olağan İlçe Kongresi’nde yeniden başkan seçilen Salih Akça, bu görevinden istifa ettiğini duyurmuş ve bu kararını 18.07.2022 günü saat 16:16’da kendi sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşmıştı.

Akşehir ilçe yönetiminin fesih kararının, parti tüzüğünün 34. maddesine göre bizzat MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından alındığı ve 18.07.2022 tarihinde Akşehir Kaymakamlığı’na bir dilekçe ile gönderildiği öğrenildi.

Akşehir ilçe teşkilatına MHP Genel Merkezi tarafından önümüzdeki günlerde yeni bir yönetimin atanması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere; Milliyetçi Hareket Partisi Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Programı kapsamında, 25 Haziran 2022 tarihinde Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda partililer, programa katılan MHP Konya Milletvekilleri Mustafa Kalaycı ve Esin Kara’ya yönelik olarak, kendileri ile iletişim kurmakta ve ulaşmakta zorlandıkları şeklindeki tepkilerini dile getirmişlerdi. Akşehir İlçe Başkanı Salih Akça’nın 18 Temmuz 2022 tarihi itibariyle, işlerini ve adres değişikliğini gerekçe göstererek görevi bıraktığını açıklamasının sonrasında ise ilçe teşkilatının, MHP Genel Merkezi tarafından kapatıldığı iddiaları gündeme geldi.