İlçe Başkanı Fatih Köle, açıklamasında şu ifadelere yer Verdi:

“Son günlerde; gerek Pervasız Gazetesinin ‘Yeni Belediye Binasının Yerine Kim Karar Versin’ konulu anketi, gerekse Halk Ekmek Fabrikası İşletmesinin kapatılmasına dair Meclis gündemine dayanılarak yapılan haberler sonrasında Akşehir Belediye Başkanlığı’ndan peş peşe yapılan açıklamalara karşı Gelecek Partisi Akşehir İlçe Teşkilatının görüşlerini içeren açıklamamızdır.

Gündem yazmak marifet, maharet ister ki beceremiyorsunuz bunu anladık,

Halkın anket oylamasında sizi tercih etmeyişini hazmedemiyorsunuz onu da anladık,

Çok sevdiğiniz sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulunca yıldırım hızıyla hatayı kendinizde arayacağınıza, panikleyep gazetecileri günah keçisi yapmaya çalışıyorsunuz, İŞTE BUNU ANLAMADIK!

İşyeri sahipleriyle Belediyenin yaptığı görüşmeleri göz ardı edip sağa sola veryansın ediyorsunuz ki, BUNU HİÇ ANLAMADIK!

Kamuoyu açıklamalarınızın içeriğinin doğruluğuna kendiniz bile inanmıyorken, savunmaya geçtiğinize halkımızın inandığını mı sanıyorsunuz?

Sayın Başkan, Kendinizi Halka zorla mı sevdireceksiniz?

Tavsiyemiz odur ki; Belediye’ye liyakatli, kültür birikimi olan özellikle Türkçesi ve Edebiyatı kuvvetli birini atayıverin. Çünkü noktalama işaretlerinin yeri bile aynı sözcüklerle kurulan bir cümlenin anlamını değiştirir. Dolayısıyla kamuoyuna açıklanan metinler yanlış anlaşılmaya neden olabilir.

Özel Kalem Müdürlüğünüze atananları başka yerlere devlet memuru yapmaya aracılık yapmaktansa, kendinize lazım olan liyakatli işlerde kullanmayı düşünmelisiniz!

Sayın Başkan; herşey sizin iki dudağınızın arasında değildir! Kenti yönetirken icraatlarınızı Yap-Boz tahtasına çevirmemeniz gerekir. Önceki Belediye Başkanlarının döneminde yapılan projeler kuşa çevrilmiştir. Oysa sizin kendi projelerinizle ortaya çıkmanız gerekirdi. Özellikle kendi mesleğinizi ilgilendirilen konularda halka çok önemli hizmetler götürebilirsiniz.

Akşehir’de sorunu olan esnafı gezen partilerden biri de GELECEK PARTİSİ’dir. Facebook hesaplarından kendi yandaşlarınızca size yakın esnaf gezilerine yapılan yorumlara sığınmaktansa, bir zahmet sizin karşınızdaki esnafları da ziyaret edin ki feryatlarını görün, duyun! Halkı kucaklamak yerine, gözden uzak gönülden ırak yerlerde dostlarınızla vakit geçirmeyi tercih ediyorsunuz. Bu yüzden girdiğiniz her anket oylamasında hüsrana uğramaktan başka şansınız kalmıyor.

Akşehir’de GELECEK var artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!..

İşte bu nedenle GELECEK biziz, gidecek ONLAR! diyoruz...

Öte yandan; 10 Kasım 2020 tarihli Pervasız Gazetesi’ndeki basın açıklamamızın üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hala cevap vermediniz. Akşehir Halk Ekmek Fabrikası İşletmesinin kapatılmasına dair gündem maddeniz kamuoyu tarafından doğru anlaşıldı. Oysa siz sicil terki yapılacak gibi bir savunmaya geçtiniz. Kaldı ki gündem maddesini belirleme yetkisi Belediye Başkanına aittir. Kamuoyuna açıkladığınız gündemi neden dikkatli okumadan imzaladınız?

Biliyoruz ki;

Basının temel görevi kamuoyunu DOĞRU bilgilendirmektir. Pervasız Gazetesi, adı gibi doğru bilgiyi kamuoyuna aktarır. Hiç kimseye yalakalık ve yandaşlık yapmaz. Bu nedenle Pervasız’a teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biliyoruz ki 68 yıldır sağa-sola yalpalamadan yayın yapmaktadır. Pervasız Gazetesi gündem maddesini doğru algılayıp yayınlayınca doğal olarak HALK tepki verdi. Bunun üzerine telaşla 2 saat içinde yaptığınız yanlışı düzeltmeye çalıştınız.

O zaman Gelecek Partisi olarak biz de size “CEVAP VERİRLERSE HEPİMİZ AYDINLANMIŞ OLURUZ” başlığı altındaki sorularımızı tekrar soruyoruz:

1.Akşehir Belediyesi’nin mevcut toplam borcu ne kadardır?

2.Bu borçların kaynağı nedir?

3.Göreve geldiğinizden bu yana Akşehir Belediyesi’ne ait kaç mülk satılmış ve ne kadar gelir elde edilmiştir?

4.Elde edilen gelir nerelere harcanmıştır?

5.Bu gelirle yeni mülk edinilmiş midir?

6.Bugünden itibaren kaç mülk daha satmayı düşünüyorsunuz?

7.Akşehir’imizden göçü engellemek için neler yapmayı düşünüyorsunuz?

8.Akşehir’in ekonomik seviyesini yükseltmek için hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

9.Birinci derece deprem bölgesi olan şehrimizde yaşanacak olası bir depremle ilgili bir hazırlığınız var mı?

10.Akşehir’in gençleri ve gelir seviyesi düşük halk için hangi kültürel faaliyetlerde bulunuyorsunuz?”