Ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yapan Yeniden Refah Partisi Akşehir İlçe Başkanı Süleyman Biçer; partisinin hedef ve çalışmalarına da değindiği değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:

“Yeniden Refah Partisi olarak üç hedefimiz var. Bu hedefler; Yaşanabilir Büyük Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya. Şu anda Türkiye ekonomik ve sosyal olarak yaşanabilir bir yer değil. Bunları sağlayabilmek adına Yeniden Refah Partisi olarak Milli Görüş davası ve çerçevesi içerisinde, insanlarımıza umutsuzluk içerisinde umut olmaya geliyoruz.

İnşallah yapacağımız bütün ekonomik ve sosyal faaliyetlerde önce ahlak ve maneviyatı ön plana alarak insanlarımıza yaşanabilir bir Türkiye’yi hazırlamak istiyoruz. Projelerimiz ile birlikte yeniden büyük Türkiye’yi oluşturacağız. Sonrasında, dünyanın adil bir dünya olması için de çalışmalarımız olacak.”

Genel Başkan Fatih Erbakan’ın hesaplamalarına göre asgari ücretin en az 4 bin 500 TL olması gerektiğini ve Türkiye’de adil bir paylaşımın olmadığını düşündüklerini belirten İlçe Başkanı Biçer; “Akşehirli hemşehrilerimiz 1969’dan bu yana hep Milli Görüşün yanında oldular. Erbakan Hocamıza, davasına ve partisine sahip çıktılar. Bizler yeniden 40 yılın şahlanışının Konya ayağını Akşehir’den başlatmak istiyoruz. Cumartesi günü Genel Başkanımızın katılımıyla gerçekleştireceğimiz İlçe Binamızın Açılışına tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.