CHP İlçe Başkanı Gencer’in “Yıkılan Otogar Alanının Akıbeti Ne Olacak?” başlıklı açıklaması şöyle:

“Uzun yıllar kentimize hizmet veren, eski adıyla ‘’Yeni Otogar’’ geçtiğimiz günlerde boşaltıldı. Yapıldığında Türkiye’nin sayılı projeleri arasında olan otogarımız artık yıkılıyor. Konumu bakımından doğu-batı yol kesişiminde olan ve zamanla birçok otobüs firmasının girip çıktığı, milyonlarca yolcunun uğradığı otogarımızın elbette eksiklikleri vardı. Bu eksiklikler, yılların ihmali olsa da giderilemeyecek eksiklikler değildi.

2015’te müjdesi verilip 2020’de inşasına başlanan, 2022’de hizmete giren köy garajı görünümlü ‘’EN YENİ OTOGAR’’ binamız, kentimize hayırlı olsun.

2014 Mahalli İdareler Seçimiyle yürürlüğe giren ‘’Büyükşehir Yasası” ile birlikte Konya sınırları içindeki tüm otogar işletimlerinin yeni sahibi Konya Büyükşehir Belediyesi oldu. Yani daha önce Akşehir Belediyemize ait olan Otogar işletmesi şu anda Konya Büyükşehir Belediyesi’nin. Doğal olarak yıkılan otogarın yeri de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin.

Yeni otogar ile yıkılan otogarın arazi büyüklüğü bakımından farkını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Akşehir halkı adına muhataplarına soruyoruz;

1-Yıkılan otogar arazisi üzerine yapılacak bir proje var mıdır?

2-Konumu ve arazi büyüklüğü bakımından eşsiz bir rant alanı olan bu yer için kentimiz menfaatine bir kazanım olacak mı? Yoksa yandaşlara peşkeş mi çekilecek?

3-Yeni otogarın planı yapılırken Ankara-Antalya, Konya-Afyon yollarına giriş-çıkış bağlantılı olmaması mühendislik hatası mı ya da mühendislik harikası mı yoksa Akşehir’e ihanet midir?"