CHP İlçe Başkanı Gencer, “Belediyenin Enflasyonu Yüzde 127” başlıklı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında en önemli gündem maddesi, 2022 yılı bütçesinin artırımı oldu. Belediye’nin 2022 yılı için hesaplanan ve onaylanan bütçesi 110 milyon liraydı. Mecliste yapılan oylamada, artan maliyetler dolayısıyla 140 milyon lira daha ek bütçe oy çokluğuyla kabul edildi. 

Bu ek bütçe nasıl mı karşılanacak? İller Bankası’ndan çekilecek krediyle ve belediyeye ait taşınmazların satışıyla yani yine Akşehir’in geleceği satılacak, yatırım için harcanacak paralar FAİZE gidecek.  

TÜİK’in açıkladığı yıllık enflasyon rakamı, Mayıs ayı için yıllık yüzde 73 iken belediyenin harcama kalemlerinde yüzde 127 oranında bir artış meydana gelmiş oluyor. Ya TÜİK’in hesaplarında yanlışlık var ya da bizim belediyenin hesaplarında. Ama gerçek şu ki; bu ek bütçe ile Belediye de halkı ezen enflasyonun son 24 yılın zirvesinde olduğunu kabul etmiştir. 

Mirasyedi Başkan Salih Akkaya’ya soruyoruz:

*Mecliste bütçe artırım oylaması geçmeseydi ne yapacaktınız? (Mesela İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki gibi)

*Görünen o ki ilerleyen günlerde enflasyon daha da artacak, ya bu ek bütçe de yetmezse? Belediye tasarruf önlemi almayı düşünüyor mu?

*Akşehir Belediyesi kentimizde faaliyet gösteren vakıf ve derneklere para aktarmış mıdır? Ya da ek bütçeden aktarılacaksa, para aktarılacak vakıf ve derneklerin isimleri nelerdir, ne kadar bütçe aktarılacaktır?  

*Kültür Müdürlüğü’ne ek bütçede yaklaşık 9,5 milyon lira ayrılıyor, bu parayla ne yapılacak?

*Belediyemizde kaç adet kiralık araç bulunmaktadır, kimlere tahsis edilmiştir? Bu şartlar altında araç kiralamak yerine araç almak daha mantıklı değil mi?

*Personelleriniz belediye araçlarını özel aracı gibi kullanıyor. Bunun takibini yapmayı düşünüyor musunuz?”