Sabah saatlerinde İlçe Teşkilatı ve partililerden oluşan yaklaşık 250 kişilik bir grupla kahvaltı programına katılan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem, daha sonra Yarenler Pazarı’nda esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla da sohbet etti.

CHP’nin İstanbul milletvekili olarak görev yaptığı 25. Dönemin ardından 26. Dönemde de seçilerek bu görevini sürdüren Eren Erdem, gazetemize de bir ziyaret gerçekleştirdi. Erdem’e ziyaretinde; CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız ve bir grup partili eşlik etti.

Ekonomik ve siyasi gündeme ilişkin bir değerlendirmede bulunan CHP milletvekili Erdem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik mesleğine mensup bir milletvekili olarak, öncelikle Pervasız Gazetesi’nin 68 yıldır ayakta durmayı başarmış olmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Ekonomik koşulların yerel basını da ne derecede zorladığının farkındayız. Asgari ücret artışı ve dövize endeksli mevduat hamleleri gibi gelişmelerle ülke genelinde oluşan intiba, iktidarın da erken seçim için zaman kolladığı şeklinde ancak ben bu görüşe katılmıyorum. Bütün bu hamlelerin zaman kazanmak için yapıldığını düşünüyorum.

Yapılan anketlerde oy oranlarının yüzde 40 ile 50 arasında olmadığı sürece iktidar erken seçim istemeyeceği gibi aksine erteleme yönünde girişimleri olacaktır. Bence seçimin tarihinden çok nasıl olacağı ve muhalefetin seçime nasıl hazırlanacağı konuşulmalıdır. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusuna sıkışmamış bir gündemle, vatandaşların sürekli artan ekonomik sıkıntılarına bulunacak çözümler anlatılarak organize bir muhalefet yapılmalı, bu konuda örgütlenme gerçekleştirilmelidir.

Konya’ya bağlı bir ilçe olan Akşehir’de bir araya geldiğim pazarcı esnafı ve vatandaşların, hangi partiye mensup olduğuma bakmaksızın sorunlarını samimiyetle paylaşmış olmaları, Genel Merkezimize de aktaracağım önemli bir fotoğraftır. Partililerimizle yaptığımız kahvaltı programında gördüğüm yüksek enerji ve heyecan da kayda değerdir.”

Erdem, akşam saatlerinde de dış mahallelerde kahvehane ziyaretleri yaparak Akşehir programını tamamlarken, 27 Aralık Pazartesi günü (bugün) Ilgın’da olacak.