CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer imzasıyla yayımlanan “AKŞEHİR BELEDİYESİ’Nİ YÖNETENLERE ÇAĞRIMIZDIR” başlıklı açıklama şöyle:

“Akşehir Belediye Başkanı’na özel kalem müdürü dayanmadığı şu zor (!) günlerde böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldık. Çünkü Salih Bey’e sürekli talimat geliyor; onu işe al, bunu Özel Kalem Müdürü yap, işi gerçekten çok zor. Koskoca Belediye Başkanı kanunlara uygun bir şekilde personel almış, ne var bunda (!) Sizin çocuklarınız gecesini gündüzüne katarak ders çalışsın, bir yerlere atanmak için onca emek versin, alın teriyle bir yerlere gelmeye çalışadursun...                         

Sayılı günler geçiyor sevgili Akşehirliler; yerel seçim üzerinden tam 2 yıl geçti. Kamuoyu, Belediye Başkanı ve ekibinden hizmet bekliyor. Her seçim döneminde olduğu gibi yine birçok vaatte bulundular.

 Siz, verdiğiniz sözleri unutmuş olabilirsiniz ama bizler unutmadık. Seçim döneminde açıkladığınız 81 proje içinden kaçını yerine getirdiniz. Biliyoruz pandemiyi bahane edeceksiniz. Ama hayat devam ediyor, Akşehir halkı hizmet bekler. Birçok sözünüzü yerine getirmediniz, en azından önümüzdeki dönemde yollarımızı yapın artık.

Zaten kapanan belde belediyelerine hizmet hayal oldu. Mahalleleri verdikleri oya göre sınıflandırdınız. Size az oy çıkan mahallenin taleplerini görmezden, duymazdan geliyorsunuz. Çok oy çıkan yerlere de hizmet gitmiyor, herkes dertli.

Belediye’nin mülkü olan taşınmazlarını birer birer sattınız. İller Bankası’ndan çektiğiniz krediler de cabası. Belediyeye devletin aktardığı paralar, topladığınız vergiler harçlar vs. gibi birçok geliri söylemeye gerek yok zaten. NEREYE GİDİYOR BU PARALAR?

Salih Akkaya ve ekibine şunu hatırlatmak isteriz: Eskiden büyüklerimiz Belediye Başkanı demezler ŞEHRUL-EMİN (ilçenin güvenilir insanı) derlerdi... Kendisine güvenilerek emanet edilen o ilçeyi temsil etmeleri nedeniyle bu şekilde adlandırılmıştır.

Şehrül-Emin olan kişi HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI olmak ve belediyenin imkanlarını kılı kırk yararak harcamak zorundadır.

Şehrül-Emin şehri ve içinde yaşayanları EMANET BİLMEK bu EMANETE İHANET ETMEMEK demektir. Belki oturduğu makamın anlamını unutanlar vardır, hatırlatması bizden...”