Gencer, pandeminin ekonomiye olan olumsuz etkilerine karşı partisi tarafından yayımlanan manifestoya da değindiği açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“Geçtiğimiz günlerde kentimizi ziyaret eden iktidar partisi milletvekili, sözde esnaf ziyaretinde bulunup motive olmuş (!) bir şekilde ilçemizden ayrılmıştır. Yaptığı açıklamalara bakılırsa; Akşehir esnafının krizden hiç etkilenmediği, işlerinin gayet yolunda olduğu şeklinde pembe bir tablo çizmiştir.

Yaklaşık bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz hariç çoğu dünya ülkeleri halkına, esnafına, işçi ve emekçisine karşılıksız yardım etmiştir. Bizde ise devlet vatandaşına IBAN numarası göndererek devlete yardım etmeleri için kampanya başlatmıştır! Salgın süresince esnafa destek olarak ilk etapta sadece; kredi, kredi taksiti öteleme (faiz karşılığında), prim borçlarını erteleme gibi esnafı gelecekte daha da borç batağına götürecek uygulamalarda bulunmuştur.

Hükümet, pandemi sürecinin en başında partimizin açıkladığı esnafa yönelik çözüm paketlerinin bir kısmının uygulamasına altı ay sonra başlamıştır. Bu süreçte esnaf ve sanatkarlarımız görmezden gelinmiştir. Partimizin altı ay önce açıkladığı manifestoda; kiralarda stopajın kaldırılması ve kira desteği, esnafımızın kullandığı kredilerin faizsiz ve ödeme gücüne göre taksitlendirilmesi, esnafın sosyal güvenlik primlerinin iş yerlerinin kapalı olduğu dönemde Hazine tarafından karşılanması, devletin esnafa olan borçlarının ödenmesi, hijyen koşullarının sağlanması şartıyla kahvehanelerde oyunlara izin verilmesi, ertelenen vergi ve sigorta primleri için salgın sonrasında yeniden yapılandırma olanağı getirilmesi, esnafımıza yönelik icra işlemlerinin durdurulması gibi konuların ivedilikle gündeme alınması zaruriyeti belirtilmiştir.

Ülke genelinde, salgının başladığı günden bu yana yaklaşık 700 bin esnaf ve sanatkarımız kepenk kapatmıştır. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın da söylediği gibi bu alanda da tüm dünyada pandemiyi en az problemli şekilde götüren ülke olduk (!) Halkımız, esnafımız yoksullaştı. Çarşı-Pazar fiyatlarında rekor zamlar yapıldı. Sayın vekilin motivasyonunu bozmak gibi olacak ama tarımda dışa bağımlılığı her geçen gün artan Türkiye, gıda fiyatlarında yıllık yüzde 20.6’ya ulaşan artışla OECD ülkeleri arasında şampiyon oldu.

Devletine 40 yıldır vergi veren esnafa 40 gün bakamadınız, adını sanını bilmediğimiz ülkelere milyonlarca lira hibe ettiniz, yurttaşımıza da şükretmeyi reva gördünüz.”