Öğle saatlerinde ilçe binası önünde vatandaşlara ve basın mensuplarına hitap eden Ali Babacan; “Biz ülkemizin laf değil iş üretilmesine ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. Seçimin yakın olduğunu biliyor ve her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Hızlı bir şekilde teşkilatlanıyor ve kadrolarımıza güveniyoruz” şeklinde konuştu. Babacan, partililerden; ülkenin sorunlarına getirecekleri çözümleri, girilmedik sokak, ziyaret edilmedik esnaf ve eli sıkılmadık vatandaş bırakmamacasına anlatmalarını istedi.

Bir süredir ülke gündeminde olan “faiz mi enflasyonu doğurur, enflasyon mu faizi” tartışmasına ilişkin yorumunu sorduğumuz DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan; faizin, yüksek enflasyonun bir sonucu olduğu, politika faizi düşürülmüş olsa da bunun piyasaya yansımadığı, vatandaşların yüzde 24 ve üzerindeki oranlarla borçlanmaya devam ettikleri değerlendirmesinde bulundu. “O halde politika faizi, faiz üzerinden politika yürütmek anlamında mı kullanılıyor” sorusuna kahkahayla tepki veren Babacan; “Evet, çok doğru, tam da öyle yapıyorlar” yanıtını verdi.

Türbe, Müze ve Esnaf Ziyaretleri

Ali Babacan, Akşehir programı çerçevesinde Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret ederek dua etti. İplikçi Camii’nde kılınan Cuma namazının ardından Batı Cephesi Karargahı Müzesi’ni de ziyaret eden Babacan’ın Milli Mücadele’de Akşehir’in rolü ve önemi üzerine bilgi alırken duygulandığı gözlendi. Babacan ve beraberindekiler, yol üzerinde esnaf ziyaretlerinde de bulundular.

Kalabalık bir partili topluluğunun yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Gelecek Partisi Akşehir İlçe Başkanları ile yöneticilerinin de katıldığı yemek sonrasında; DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, Akşehir İlçe Başkanı Arif Durmuş ve Genel Başkan Ali Babacan birer konuşma yaptılar.

Yanlışta İnat Ediliyor

Babacan, burada yaptığı konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi:

“Ülke genelinde büyük bir hızla teşkilatlanıyoruz. Bir taraftan da seçimden sonra yapılması gerekenlerle ilgili olarak çok detaylı bir takvim hazırladık. Seçimlerden sonraki ilk 90 gün ve ilk 360 günde neler yapacağımızı bütün detaylarıyla çalıştık ve her fırsatta vatandaşlarımızla da paylaşıyoruz.

Türkiye kötü yönetiliyor. Adalet ve hukuk sisteminde de büyük sorun yaşanıyor. Ekonomide, eğitimde ve her konuda yapılan yanlışların tortularını temizleyebilmek için bir gün bile kaybetmeden çalışmak gerekiyor. Son dört yıldır tüm yetkiler tek elde toplanmış olmasına rağmen her yıl enflasyonun tek haneli rakamlara indirileceğinin sözü veriliyor. Yanlışta ısrar ediliyor, yanlışta inat ediliyor ve üstelik bunu yaparken, dinimizin kutsalları da günlük siyasete alet edilerek yapılıyor.

Merkez Bankası politika faizini indiriyor ama unuttukları şey şu; faiz talimatla düşmez. Hatada ısrar ediliyor. Oysa politika faizi düşürülse de bu durum piyasa faizini etkilemiyor. Kredilerin faizi düşmüyor. Vatandaşın borçlarına uygulanan faiz düşmüyor.

2022 yılı bütçesinde tarımla ilgili tüm kalemlere ayrılan miktar yalnızca 25 milyar lira. Oysa ödenecek olan faiz için ayrılan miktar tam 240 milyar lira. Kadroların iş bilir ve dürüst olması gerekiyor. Yanlış yönetimin faturasını her alanda ödüyoruz ancak en fazla da vatandaş ödüyor.”

Yemek sonrasında esnaf ziyaretlerine devam ederek Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Ali Babacan, buradaki görüşmelerinin ardından programını tamamlayarak Akşehir’den ayrıldı.