Emlak ve İstimlak, İmar ve Şehircilik, İnsan Kaynakları ve Eğitim ile Destek Hizmetleri Müdürlüklerine ait teklifler; görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda, komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi. Yine komisyondan geldiği şekliyle kabul edilen ve Sıfır Atık Projesi’ni konu edinen, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne ait teklife ilişkin olarak Belediye Başkanı Salih Akkaya, Meclis üyelerini bilgilendirdi.

Türkiye’de bir ilk: Puanlı Ödüllü “Atma Tıkla Projesi”

Başkan Akkaya’nın aktardığı detaylı bilgiye göre; Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Atma Tıkla Projesi ile geri dönüşebilen atıkların geri kazanılması hedefleniyor.

Türkiye’de ilk kez uygulanacak olan proje çerçevesinde; hazırlanan uygulamayı cep telefonlarına indiren vatandaşlar, topladıkları kağıt, pil, yağ vb. atıkların cinsine göre uygulamaya girişini yapacaklar. Sonrasında oluşturulan randevular ile atıkların Belediye ekipleri tarafından evlerden alınması sırasında miktarlar sisteme girilerek puan yüklenmeye başlanacak.

Öncelikle ev kadınları ve öğrencileri hedefleyen uygulamada, ilk etapta verilecek ödüller arasında tablet ve bisiklet gibi hediyeler dikkat çekiyor.

İsmet İnönü MTAL’nin durumu Meclis’e taşındı

İYİ Parti Grubu adına söz alan Galip Karaca, yıkım kararı nedeniyle binası boşaltılan İsmet İnönü MTAL öğrencilerinin mağduriyet yaşayacaklarına dair endişeyi dile getirerek; “Taşınma ertelenemez miydi?” sorusunu gündeme getirdi.

Başkan Akkaya, cevaben yaptığı açıklamada; okulun taşınması planlanan bina inşaatının yarım kaldığını ve Milli Eğitim Bakanlığı’nca yeni bir ihale yapılma aşamasına gelindiğini belirterek, öğrencilerin bu yıl Özel Sağlık Lisesi binasında eğitim öğretim göreceklerini söyledi.

Akşehir Belediye Meclis toplantısı; Ekim ayı toplantısının 4 Ekim 2021 Pazartesi günü saat 18:00’da yapılması kararıyla sona erdi.