Cumhuriyet Halk Partisi Akşehir İlçe Örgütü tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne 05.07.2019-12.07.2019 tarihleri arasında Ecevit Öksüz adında bir kişi atanmıştır. Bu kişinin Akşehir ile herhangi bir bağlantısı yoktur. O dönem sadece Türkiye İmam Hatipler Vakfı (TİMAV) Başkanı olduğu bilinmektedir. Akşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde 1 hafta çalışmış gibi gösterildikten sonra; Rektörlüğünü 24. Dönem Konya AKP Milletvekili Cem Zorlu’nun yaptığı Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne Genel Sekreter olarak atanmıştır. Bahse konu kişi 1 haftalık Özel Kalem Müdürlüğü görevi ile işe gelmeden, masa başına oturmadan memur edildi ve Akşehir Belediyesi kullanılarak daha büyük makamlar için önü açılmış oldu.

Özel Kalem Müdürlüğü’ne atanan bir başka kişi ise 15.05.2020-15.06.2020 tarihleri arasında görev almıştır. Bu kişi önceki dönem AKP İl Genel Meclisi Üyesi ve daha sonra da AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yapmış olan Halil İbrahim Yıldırım’ın kızı Büşra Yıldırım’dır. Halen Akşehir Belediyesi’nde Gıda Mühendisi olarak çalışmaktadır.

Gençlerimiz işsizlikle boğuşurken bu türlü atamaların kamu vicdanını zedelediği açıktır. Akşehir halkı adına Salih Akkaya’ya soruyoruz:

*Ecevit Öksüz isimli kişiyi kimin talimatı ile bu göreve atadınız?

*İlçemizde birçok işsiz olmasına rağmen eski bir yöneticinizin kızını işe almak etik midir? Liyakat esaslı mıdır?

*Sayın Salih Akkaya, bu tür atamalardan dolayı vicdanınız rahat mıdır?

*Akşehir’de yaşayan işsiz gençlerimizin de Özel Kalem Müdürü olarak atanabilmesi için gerekli koşullar nelerdir?

*En önemli konu ise yapılan atamalar 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun İstisnai Memurlar başlıklı 59. Maddesine uygun mudur, hukuki midir?

Sorularımıza cevap beklerken, konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”