Cumhuriyet İlkokulu binasının depreme dayanıklılık bakımından yetersiz olduğunun tespit edilmesiyle yetkililer güçlendirme yapılması kararı almıştı. Çalışmaların yeterince hızlandırılamaması üzerine bu okulumuzun 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılına Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu’nda devam etmesine karar verildi. 

Cumhuriyet İlkokulu’ndaki bir görevlinin kendisini iyi hissetmemesi üzerine yapılan Covid-19 testinin pozitif çıkması, diğer okul idarecilerinin de kabusu oldu.

25 Ekim 2020 tarihinde Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Selçuk Yıldırım'ın hastalık belirtileri göstermesi üzerine yaptırdığı testin sonucu pozitif çıkınca, Okul Müdürü Yunus Geçit ve Müdür Yardımcı Serhat Başar da izolasyona alındı. Okulun idaresine, hali hazırda Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı olan Mutlu Özdemir’in baktığı öğrenildi.

Takip ve HES Kodunun Önemi

Cumhuriyet İlkokulu binasındaki güçlendirmenin gecikmesi nedeniyle aynı binada hem ilkokul, hem de ortaokul öğrencilerinin bir arada bulunmalarının sağlık açısından büyük bir risk oluşturduğunu yetkililere bir kez daha hatırlatıyoruz.

Özellikle Anaokullarında filyasyondaki bazı öğrenci velileri veya yakınlarının kurallara dikkat etmemeleri sonucu bazı öğretmenlerin de filyasyonda olduğu bilgisine ulaştık. Kamu kurumları, bankalar, noterler gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde olduğu kadar, eğitim kurumlarında da HES kodu kontrolü uygulamasının büyük bir ciddiyetle sürdürülmesi gerekiyor.

İhbardan geçilmiyor!

Filyasyona alınan hastaların izolasyon kurallarına uymadıkları ve bulundukları yerlerden çıkarak toplum içine karıştıklarına dair ihbarlar almaktayız. Hemşehrilerimizin bazıları, filyasyon ekiplerinin hasta ve temaslı takiplerini  sıklaştırmalarının da bu duruma kesin çözüm getiremeyeceği şeklindeki endişelerini aktarıyorlar.

Bizler de; izolasyon sürecinde iken sokağa çıkıp insanlara yaklaşmanın ve temas etmenin, mutasyona uğrayan virüsün bulaşma hızı ve riskinin çok yüksek bir seviyede olduğu bugünlerde “Cana Kasıt” anlamına geleceğini bir kez daha vurguluyor ve filyasyonda olanların isimlerinin kamuoyuna açıklanmasını öneriyoruz.

Bu durum, izolasyon ve takipte olması nedeniyle dışarıya çıkmaması gerekenlerde caydırıcı bir etki yaratacağı gibi diğer vatandaşların da kendilerini koruyabilmelerine katkı sağlayacaktır.