Zafer Meydanı’nda gerçekleştirilen sosyal deneyde; tulum giyen ve maske takan dernek üyeleri, maskesiz gezen veya maskesini doğru şekilde takmayan vatandaşların önüne sedye ile çıkarken, bir yandan da ellerindeki megafon ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medyadaki uyarılarını sık sık anons ederek vatandaşları maskelerini doğru şekilde takmaları konusunda uyardılar. Bazı vatandaşların şaşkınlık içerisinde hemen maskelerini takmaları dikkat çekti. Sosyal deney, vatandaşların beğenisini kazandı.

Salgınla mücadelede STK’lara önemli görevler düştüğünü belirten Sen Değerlisin Derneği Başkanı Şerife Çelikkol; yaptıkları sosyal deneyle vatandaşlara mücadelenin sağlık çalışanlarına bırakılmaması ve kurallara uyularak mücadeleye destek verilmesi gerektiğine dikkat çekmek istediklerini belirtti. 

Sen Değerlisin Derneği Sağlık, Gıda ve Spor Komisyonu Başkanı Dr. Lütfi Çalık da tedbirsizlik sonucunda vakaların tekrar artmaya başladığını vurgulayarak; maske, mesafe ve hijyen kuralının tekrar hatırlatılması gerektiğini, bu uyarıyı da hafızalarda kalacak şekilde yapmak istediklerini dile getirdi. (İHA)