TTB tarafından kamuoyunu bilgilendirmek üzere yapılan açıklamada; koruyucu sağlık hizmetlerini savunmak, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir bir temel ücret almak, şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri, sağlıklı çalışma ortamlarına kavuşmak gibi nedenlerle yapılması kararlaştırılan eylem süresince, Covid-19 veya Covid-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edileceği, diğer hastalara nöbet düzeninde sağlık hizmeti verileceği belirtildi.

Sağlık emekçilerinin, salgın döneminde canla başla çalışırken aynı zamanda işsizlikle, işten atılmalarla, yoksullukla karşı karşıya bırakıldığı iddia edilen açıklamada; “Sağlık çalışanları “artık bu şartlarda çalışamıyoruz” diyerek istifa ederken, emekli olurken; genç hekimlerimiz başta olmak üzere sağlık emekçileri yurtdışına göç ederken tüm bu sorunları konuşmak, çözüm önerilerimizi iletmek için Sağlık Bakanı’yla görüşme taleplerimizi defalarca ilettik” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye getirilen teklifin, tüm sağlık çalışanlarını kapsaması istenirken aksine geri çekilmesinin de eleştirildiği açıklamada; “Biliyoruz ki sağlık alanına yansımış sorunlar, bütünden kopuk değildir. Eğitim, ekonomi gibi birçok alanda yürütülen yanlış politikalar sağlık alanına da aynen yansımıştır” denildi.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da hekimlere yönelik olarak yayımladığı mektubunda; çalışma koşulları ve gelirlerde iyileştirmeye gidilecek adımların atılması, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi talepleriyle hayata geçirecekleri eyleme destek vermeleri çağrısında bulundu.