Akşehir’de son haftalarda koronavirüs vaka sayısı günlük ortalama 25, toplam vaka sayısı ise dün itibariyle 200 olarak kaydedildi. Hasta yatış oranı yüzde 10 olurken, yoğun bakımda tedavi gören 1 hastaya karşılık entübe hasta bulunmuyor.

İzlenme aşamasında olan Omicron varyantının, ülke genelinde olduğu gibi Akşehir’de de hızlı bir şekilde yayıldığı ve vaka sayısının özellikle gençlerde artış gösterdiği gözlemlenirken, mevcut vakaların yarısının Omicron kaynaklı olduğu değerlendiriliyor.

Diğer taraftan, Bilim Kurulu’nun son toplantısının ardından bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; okullarda yüz yüze eğitime devam edileceğini, pozitif vakaların karantina süresinin de 7 gün olarak uygulanmaya başlanacağını söyledi. Karantinanın 5. gününde test yaptırıp negatif olan kişiler için karantina sonlandırılabilecek.

Karantinanın 7 güne indirilmiş olmasının doğal sonucu olarak, karantinada olan okul ve sınıf sayılarında da azalma yaşanması bekleniyor. Yine dün itibariyle Akşehir’de; 1 vaka nedeniyle 1 anaokulu sınıfı ve 2 vaka nedeniyle 1 ilkokul sınıfı olmak üzere karantina altına alınmış olan toplam 2 sınıf bulunuyor.

Kış aylarına girmiş olmamız nedeniyle Türkiye genelinde grip vakalarında da artış kaydedilirken, Omicron varyantının bazı semptomlarının grip ile büyük benzerlik gösterdiğini belirten uzmanlar; ağır grip vakalarının yaygın olarak görüldüğü çocuklarda, belirtilen benzerlikler nedeniyle bu vakaların bir bölümünün Omicron olabileceği yönünde uyarıda bulunuyorlar.