Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, tüm dünyayı etkileyen ve ülkemizde de çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 salgını dolayısıyla salgının ilk gününden itibaren gerekli önlemleri hayata geçirdi. Kurum, gösterdiği hassasiyetle almaya hak kazandığı TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesiyle, ülkemizdeki tüm su ve kanalizasyon idareleri içinde ilk olmanın gururunu yaşadı.

Pandemi konusunda riskleri ve tedbirleri gözden geçirerek sistematik hale getirmenin önemine işaret eden KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir; “Daha önce kurum olarak aldığımız Kalite Yönetim Sistemi İSO 9001, 22000 Gıda Yönetim Sistemi, 14001 Çevre Yönetim Sistemi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Sistemi belgelerimiz var. Türkiye’de ilk kez bir su ve kanalizasyon idaresinin aldığı Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi’yle de kalite konusunda öncü kuruluşlardan olmayı sürdürüyoruz. Tüm çalışmalarımızda bizlere yol gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve belgenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Güvenli Hizmet belgesini Genel Müdür Ahmet Demir’e takdim eden TSE Konya Bölge Koordinatörü Mehmet Yıldırım da; “Teknik ekibimizle birlikte yapılan denetimler sonucunda güvenli hizmet belgesini almaya hak kazandınız. Türkiye’deki su ve kanalizasyon idareleri içerisinde bu belgeyi almaya hak kazanan ilk kuruluşsunuz. Diğer aldığınız belgeler de göz önünde bulundurulduğunda ne kadar sağlıklı ve temiz su üretimi yaptığınız tasdik edilmiş oluyor. Başarılarınızın devamını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.