İlana göre; tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama/yerleştirme iş ve işlemleri, noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Kura, eczacı unvanlı adaylar için 2 ayrı yerleştirme şeklinde yapılacak olup diğer unvan ve branşlar için sadece 2. yerleştirme işlemi uygulanacak. 1. yerleştirmede “Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacı unvanlı personel alımı” yapılırken, 2. yerleştirmede “Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için eczacı, uzman diş tabibi, diş tabibi, tabip ve uzman tabip unvanında personel alımı” gerçekleştirilecek.

Başvurular, 8 Mart 2021 Pazartesi gününden itibaren ve Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün https://yhgm.saglik.gov.tr/ internet adresinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak, 15 Mart 2021 Pazartesi günü saat 18:00’a kadar yapılabilecek. 5 Nisan 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan kuranın yeri ve saati, aynı internet adresinden duyurulacak.