Her ay 500 ile 550 arasında ambulans kabul edilen hastanede, Konya’ya sevk edilen günlük hasta sayısının 7’yi geçmediğini vurgulayan Akşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Bülent Erdem; sevklerin yarıya yakınının kalp hastalıklarından ve anjiyografi ihtiyacından kaynaklandığını söyledi.
Merkezin hizmet vermeye başlamasıyla, sevk edilen hasta sayısının da yarıya inmesini beklediklerini belirten Erdem, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık 3 yıldır titizlikle yürüttüğümüz  çalışmaların meyvesini alıyoruz. Bakanlığımız tarafından verilen bu izinle önümüzdeki yılın yaz aylarına doğru anjiyografi  merkezimiz hizmete girecek ve kalp hastalıkları konusunda artık Konya’ya hasta sevki yapılmayacak. 
Yıllardır hayalini kurduğumuz hizmetin ilk aşaması gerçekleşmiş olup merkezin açılması için fiziki ortam hazırlıkları, cihazın satın alınması süreci, teknik  ekibin oluşturulması, eğitimlerin tamamlanması ve doktor kadrolarının planlanmasına başlanmıştır. Ekibimiz hazırlıklarını, mümkün olan en kısa sürede tamamlayarak 2022 yılının ortalarında bu hizmetin başlaması için canla başla çalışacaktır. 
Anjiyografi Merkezi açılması için öngörülen temel şartlar arasında, hizmet verilmesi hedeflenen sayının 500 bin olması gibi bir kriter yer alıyor. Hastanemizin hizmet verdiği bölge dikkate alındığında merkezimizi onaylayan başta Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca’ya bu ihtiyacın var olduğunun ilgililere aktarılması ve raporlanması aşamalarında büyük desteklerini gördüğümüz Sağlık Hizmetleri Genel Müdürümüz Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Sağlık Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Koç hocalarımıza ve konuyla ilgili sürecin başından beri bizzat ilgilenen ve ciddi mesai harcayan Konya Milletvekilimiz Orhan Erdem’e teşekkür ediyoruz.
Tüm dileğimiz; vatandaşlarımızın bu merkeze ihtiyaç duymayacak şekilde sağlıklı yaşamalarıdır. Tüm Akşehir’imize ve çevre ilçelerimize şimdiden hayırlı uğurlu olması temennisiyle.”