Edinilen bilgiye göre; Yunak ilçe merkezi ve mahallelerinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ile mücadele kapsamında Yunak İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince daha önce yapılan istihbari çalışmalar neticesinde polis ekipleri 2 ay boyunca çalışmalar yaptı. Çalışmalar sonucunda uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile ilgili kişiler tespit edildi. Tespit edilen şahıslar ve bağlantıları ile ilgili olarak operasyon için düğmeye basıldı.

Önceki yapılan operasyonda; birbirleri ile irtibatlı olan M.K. (32), S.U. (33) ve R.D. (30) araç içerisinde yakalandı. Yakalanan şahısların üzerlerinde yapılan aramada; 8 gram esrar, 3 uyuşturucu hap, 1 gram eroin, 1 gram metamfetamin ve 1 LCD kimyasal madde ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin evlerinde yapılan eşzamanlı aramada ise 24 gram kubar esrar, 3 kırmızı reçeteli uyuşturucu hap, 2 gram yaprak esrar ve poşet içerisinde 10 Hint Keneviri tohumu yakalandı.

Şüphelilerden S.U.’nun uyuşturucudan 6 yıldır cezaevinde yattığı ve izinli çıktığı öğrenildi. Operasyonda M.K. ve S.U. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.