Edinilen bilgiye göre; Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği görevlilerinin yürüttüğü istihbarı çalışmalar kapsamında, Konya plakalı bir araç ile M. S. E. (29) ve A. K. (25) isimli şahısların Akşehir’e uyuşturucu madde getirecekleri yönündeki ihbar değerlendirilerek araç ve şahıslar takibe alındı.

Aracın, Afyonkarahisar istikametinden Akşehir’e geldiğini belirleyen Narkotik ekibi, Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri ile birlikte aracı D-300 Karayolu üzerinde uygulama noktasında durdurdu. Araçta bulunan iki şüpheli gözaltına alınırken araç da Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği bahçesine getirildi. Akşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararı ile araçta ve şüphelilerin üzerinde yapılan aramada, araçta 15 gram metamfetamin ile 4 gram esrar ele geçirilerek el konuldu.

Haklarında, “Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak ya da Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak” suçundan işlem yapılan şüpheliler, Narkotik Bürodan serbest bırakıldı.