Değirmenköy İlkokulu 3. sınıf öğrencileri, Ramazan ayı dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde mahalle sokaklarını davul çalarak dolaştı ve vatandaşlara pide dağıttı.

Çuvallarla pideleri taşıyan minikler, sokaklarda Ramazan manileri söyleyerek mahalle sakinlerine nostaljik anlar yaşattı. Gerçekleştirilen etkinlikte, Ramazan ayının paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma ruhu ön plana çıktı.

Etkinlik hakkında konuşan 3. sınıf öğretmeni Ahmet Habib Yıldırım, öğrencilerin Ramazan’ın manevi iklimini yakından hissetmeleri amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini belirterek, “Öğrencilerimize Ramazan ayının manevi atmosferini yaşatmak ve yardımlaşma bilincini aşılamak amacıyla bu etkinliği planladık.” dedi.

Okul Müdürü Ferhan Ekici ise bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlerin çocukların hem dini hem de manevi gelişimine katkı sağladığını ifade ederek, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Mahalle sakinleri de davul eşliğinde gerçekleştirilen pide dağıtımını memnuniyetle karşıladı.

Değirmenkçy (2)-2