Akşehir Belediyesi’nin ikinci yıl hizmet bilançosunu mercek altına alan MHP Akşehir İlçe Teşkilatı, yürütülen çalışmaların vizyon projelerden uzak olduğunu savundu. MHP İlçe Başkanı Murat Yıldız, tamamlandığı iddia edilen 47 maddelik listenin çoğunlukla idari kararlar ve rutin temizlik-bakım işlerinden oluştuğunu belirtti.

"İbadethane Temizliği ve Park Bakımı Vaat Değil, Asli Görevdir"

Belediyelerin 5393 sayılı Belediye Kanunu kapsamındaki temel sorumluluklarına dikkat çeken Murat Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

"İbadethanelerin temizlenmesi, parkların bakımı, engelli erişimi ve sokak hayvanlarıyla ilgili rutin çalışmalar zaten belediyelerin kanuni görevidir. Bu çalışmaları seçim vaadi gibi sunup 'tamamladık' demek, sayı kabartmaktan ve algı oluşturmaktan başka bir şey değildir. Belediye, yapması zorunlu olan işleri yaptığı için madalya bekleyemez. Akşehirliler asli görev ile gerçek projenin farkını çok iyi biliyor."

"Tabela Değişikliği ve Atamalar Vizyon Proje Olamaz"

Tamamlanan vaatler arasında gösterilen idari işlemleri eleştiren Yıldız, meclis üyesi görevlendirmeleri, birim oluşturulması, meclis toplantılarının canlı yayınlanması veya tabela değişikliklerinin şehrin kaderini değiştirecek yatırımlar olmadığını vurguladı. Akşehir’in trafik, otopark, istihdam ve sanayi odaklı somut projelere ihtiyacı olduğunu ifade etti.

76 Hayati Proje Rafta Bekliyor

Akşehir’in kronikleşen sorunlarının çözüm beklediğini belirten MHP İlçe Başkanı Yıldız, vaatlerin yaklaşık %55’ine denk gelen 76 projenin henüz başlatılmadığına dikkat çekti. Yıldız, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

  • Yeni Belediye Hizmet Binası, Katlı Otopark Projesi, Dağ Oteli ve Tarımsal Sanayi Tesisleri gibi büyük yatırımların rafta bekletildiğini,
  • Trafik Master Planı'nın 75 günde tamamlanacağı söylenmesine rağmen 2 yıldır ortada somut bir rapor olmadığını,
  • Sembolik destekler, şenlikler ve rutin hizmetlerin üst üste konularak %34 başarı oranının ilan edilmesinin halkın aklıyla alay etmek olduğunu söyledi.

"Siyasi Polemik Değil, Hak ve Hukuk Mücadelesi"

Belediye bütçesinin doğrudan Akşehir halkına ait olduğunu ve bu bütçenin kullanımını denetlemenin muhalefet görevi olduğunu hatırlatan Yıldız, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Park biçmek hizmettir ama proje değildir. Tabela asmak iştir ama vizyon değildir. Masa başında karar almak yönetmektir ama eser kazandırmak değildir. MHP Akşehir İlçe Teşkilatı olarak millet odaklı ve kararlı muhalefetimizi sürdüreceğiz. Akşehir makyaj değil, gerçek icraat bekliyor."