Uygulamanın ülke geneline yaygınlaştırılmasını temin etmek amacıyla İçişleri Bakanlığı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) bünyesinde “Elektronik İzleme Merkezi” hayata geçirildi ve bu çerçevede yeni oluşturulan teknik altyapı ile 6284 sayılı Kanun kapsamında verilen teknik yöntemlerle takip kararlarının gereğinin ülke genelini kapsayacak şekilde yerine getirilmesi sağlandı.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede elektronik kelepçe uygulaması; “Elektronik İzleme Merkezi” ve sistem altyapısına ilişkin olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısı ile Emniyet, Jandarma ve ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri) personeline tanıtıldı.

81 ilden yaklaşık 500 personelin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ülke genelinde yaygınlaştırılacak olan teknik yöntemlerle takip uygulamasının aksamadan yürütülmesi için yapılması gerekenler ele alındı. Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yetkililerin yaptıkları sunumlarla; vakaların teknik yöntemlerle takibe uygunluğunun tespiti, teknik yöntemlerle takip kararlarının talep edilmesi, uygulanması ve kararın sonlandırılması süreçlerine ilişkin iş ve işlemler ile yeni Elektronik İzleme Merkezi ve sistem altyapısı hakkında katılımcılar bilgilendirildi. (İHA)