Akşehir İdris Doğan Psiko-teknik Değerlendirme Merkezi; Yeni Mahalle, Cumhuriyet Caddesi 49/A adresinde faaliyetine başladı. Merkez, test uygulamalarını Sorumlu Psikolog Esra Cihaner’in gözetiminde yürütecek.





Yetkililerden alınan bilgiye göre; psiko-teknik değerlendirmede sürücülerin yetenek ve becerileri, geliştirilmiş bilgisayar destekli testler ve diğer test yöntemleri kullanılarak ölçülecek. Bunlar; zihinsel yetenekler, dikkat, anlama ve değerlendirme (muhakeme) yeteneği, hız ve mesafe algılama, geniş görüş alanı içinde uyaran fark etme, şekil algılamada görsel süreklilik, görsel bellek, psiko-motor yetenekler, tepki hızı, koordinasyon düzeyi, kişilik, uyum, tutum ve öfke testlerinden oluşuyor.





Psiko-teknik belgesi; şoförlerin bedensel, zihinsel ve psikolojik yapılarının sürücülük yapmaya elverişli olup olmadığını, sorumlu psikolog ile simülatör eşliğinde gerçekleştirilen yaklaşık bir saatlik bir test uygulamasına bağlı olup, Uzman Psikiyatristin ayrı bir test ve onayı ile geçerli hale geliyor.