Yıllardır hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü görevini üstlenen AKSEV, bu Ramazan ayında da; dağıtım çadırları yerine 4 araç ile bu görevi ara vermeden sürdürecek.





Vakıf yetkililerince yapılan açıklamada; 365 gün Akşehir merkez ve köy mahalleri dahil ihtiyaç sahibi 750 kişinin evine sıcak yemek ulaştırıldığı, bu yıl Covid-19 virüsü sebebiyle eskiden mahallelere kurulan dağıtım çadırları yerine araç filosuna Ramazan Ayı boyunca geçici olarak 2 araç daha eklendiği ve ilk etapta yaklaşık bin 750 kişiye bu hizmetin verileceği belirtildi.





Vakıf Başkanı Abdurrahman Karataşlı, konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:





“Vakıflar, zor zamanların umudu olmuştur. Bir olursak biz oluruz bilinci ile hareket ederek; ihtiyaç sahiplerinin, gariplerin, kimsesizlerin bir akşam yemeği ile de olsa ihtiyaçlarının karşılanması, kendi evinde, kendi sofrasında sıcak yemek bulundurabilmesi arzusuyla önceki yıllarda olduğu gibi birlikte daha çok aileye ulaşmaya başlayacağız. Amacımız Ramazan ayının coşkusunun her eve girmesi, her hanede sofraların bereketle kurulması. Bunun için Ramazan yemeklerine yardım sevenlerin en içten duygularını ekleyeceğiz.





Yıllardır canla başla yapmış olduğumuz bu faaliyetimize hayırseverlerin vermiş olduğu anlamlı katkılardan almış olduğumuz güç ile bu sene dağıtım çadırı yerine 4 araç ve sefertasları ile her gün Akşehir merkez ve köy mahallerinde 3 çeşit sıcak yemek ve ekmeği ulaştıracağız. Bu Ramazan'da yaklaşık bin 750 kişiye, iftara yakın bir vakitte 3 kap yemek ve ekmeği, dağıtım çadırlarını kuramadığımız için kapı kapı dolaşıp evlerine teslim edeceğiz.”





İftar yemeğinin dışında gıda yardımlarının da yapılacağını belirten Vakıf Başkanı Karataşlı; “Hayırseverlerimizin maddi ve manevi desteklerini her zaman bekliyoruz. Dileğimiz, bu Ramazan Akşehir'de kimsenin kabı yemeksiz, sofrası ekmeksiz kalmasın. Onun için hayırseverlerimizin bu yardımlara bağışta bulunarak, ihtiyaç sahiplerine AKSEV adı altında ellerini uzatmasını istiyoruz. Bize ulaşmak isteyenlerin Ulu Camii karşısındaki AKSEV binasına uğramalarını ya da 812 80 62 no.lu telefondan arayarak irtibata geçmelerini bekliyoruz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutluyor, oruçlarının kabul olmasını diliyoruz” dedi.