Olayın gerçekleştiği tarihte anne Kader K., sabah uyandırmak istediği Ayşenur’un tepki vermemesi üzerine 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmuş, eve gelen sağlık ekipleri küçük kızın yaşamını yitirdiğini belirlemişti. Talihsiz çocuğun cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken anne Kader K. ve dayı Hızır Tunç Ç. Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine gözaltına alınmış, anneanne Yüksel K. ise tanık olarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülmüştü.

Dayı Hızır Tunç Ç, emniyetteki ifadesinde; Ayşenur’un gece ses çıkartarak gürültü yaptığını, bu nedenle susması için tekme attığını ancak tekmenin çocuğun neresine geldiğini bilmediğini söylerken, anne Kader K. ise bu durumu görmediğini belirtmişti. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan anne Kader K. ve Ayşenur’u dövdüğünü itiraf eden dayı Hızır Tunç Ç., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

Olay üzerine Akşehir’den Burdur’a giden baba Erdi Karakiraz ve babaanne Kader T. torunlarının darp edildiğini iddia etmişler, anne Kader K.’nın, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan diğer çocuğu 4 yaşındaki T.K.’nın kendilerine verilmesini istemişlerdi.

Babası ve babaannesi tarafından Akşehir’e getirilen minik Ayşenur’un cenazesi, bugün öğle saatlerinde Hasan Paşa İmaret Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Nasreddin Hoca Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazı sonrasında, torunlarına eziyet ettiğini iddia ederek anne Kader K.’yı suçlayan babaanne baygınlık geçirirken, talihsiz kızın defnedilmesinin ardından baba Erdi Karakiraz da kabrinin başında ağıt yakarak gözyaşlarına boğuldu.