Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı AR-GE desteğiyle salgınla mücadelenin üretim üssüne dönüşen meslek liselerinin üretim seferberliğinde bir müjdeli haber de Konya’dan geldi. Konya Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde üretilen İzole Numune Alma Ünitesi, meslek liselerinin ürün yelpazesine kazandırıldı.





Milli Eğitim Bakanlığı, meslek lisesi öğretmenlerine sağladığı AR-GE desteğiyle okulları adeta koronavirüsle mücadele sürecinin üretim üssüne dönüştürdü. Meslek lisesi öğretmenleri ve çalışanlarının alın teri ve emeğiyle üretilen koruyucu ürünlerden, bugüne kadar; 9 milyon cerrahi maske, 5 milyon litre hipoklorit dezenfektan, 120 bin litre el dezenfektanı ve 3 bin litre kolonya, 750 bin yüz koruyucu siper ve 1 milyon tek kullanımlık önlük/tulum, ihtiyaç duyulan noktalara ulaştırıldı.





Farklı illerde kurulan AR-GE merkezleri ile cerrahi maske makinesi, solunum cihazı, N95 maske makinesi, UVC Hava Sterilizasyon cihazı ve video laringoskop cihazı gibi yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi başarıyla gerçekleştirilirken bir müjdeli haber de Konya’dan geldi. Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nün talebiyle harekete geçen Mehmet Tuza PAKPEN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri; sağlık personelinin hasta ile tamamen izolasyonunu sağlayan İzole Numune Alma Ünitesi üretmeyi başardılar.





Çalışmalarıyla adeta mucizeler yaratan meslek liseleri, "Kara gün dostu mesleki eğitim" sözünün doğruluğunu da bir kez daha ispatlamış oldular.