Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank; “Stajyer Araştırmacı Burs Programı STAR'ın sonuçları belli oldu! 145 farklı üniversiteden, bin 359 farklı projede yer almak üzere bin 500 lisans öğrencimizi destekleyeceğiz. Araştırma ekosistemine katkı sağlayacak gençlerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Covid-19 ile mücadele doğrultusunda geçen yıl çağrıya çıktıklarını kaydeden Bakan Varank; “Kamu destekli Ar-Ge projelerinde çalışmak isteyen öğrenci ve araştırmacılarımız bu programımıza yoğun ilgi göstermişti. Çağrımızı kısa sürede sonuçlandırdık. Genişletilmiş yeni programın sonuçlarını da yılın ilk günlerinde açıklamış oluyoruz. Gençlerimiz eğitim aldıkları alanlarda en başından saha tecrübesi edinecekler. Teoriyle pratiği birleştirebilecekler” dedi.

Davet Mektubu gerekli

STAR Programı; fen, mühendislik, sağlık, sosyal gibi TÜBİTAK destekli tüm programlarda yer almak isteyen lisans öğrencilere yönelik olarak kurgulandı. Program kapsamında öğrenciler halen yürürlükte olan TÜBİTAK destekli bir projede yer almak için başvuru yapıyor. Ön koşul olarak da öğrencinin üniversite başarısının yanında ilgili proje yürütücüsü hocadan davet mektubu alması gerekiyor.

Program kapsamında desteklenecek bin 500 öğrenci arasında, 147 öğrenciyle ODTÜ ilk sırada yer alırken onu İstanbul Teknik Üniversitesi (108) ile Hacettepe Üniversitesi (72) takip etti. Fen, mühendislik, sağlık ve sosyal alanlarında 134 bölümden öğrenci STAR bursiyeri oldu. En çok Elektrik ve Elektronik Mühendisliği (143) öğrencilerinin kabul edildiği programda, bu bölümü Moleküler Biyoloji ve Genetik (132) ile Tıp (126) izledi.

145 üniversiteden 793’ü kadın (yüzde 53), 707’si erkek olmak üzere toplam bin 500 STAR bursiyeri, aylık 750 TL burs alacaklar. Öğrenciler, program sonuçlarını star.tubitak.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.