Konya Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezinde bugün perdelerini açacak olan 19. Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali’nde; belgesel, kurmaca, animasyon, deneysel ve uluslararası olmak üzere 5 kategoride çekilmiş filmler yarışacak.





Üniversitenin İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ve 16 Kasım’da sona erecek olan festival, Çatalhöyük Sinema Salonu ve Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Gösterimlerin yanı sıra sinemaya gönül vermiş isimlerle sohbetler, söyleşiler, paneller ve atölyelerin hayata geçirileceği etkinliğe bu yıl da katılımın yüksek olması bekleniyor.





Yönetmenliğini Evren Günevi Uslu’nun yaptığı Sinemalı Düğünler belgeseliyle açılacak olan festivalde; Yılmaz Gruda, Yusuf Sezgin ve Tamer Levend’e Onur Ödülü, Aytekin Çakmakçı ve Nesli Çölgeçen’e de Emek Ödülü verilecek. Festival boyunca gösterimi yapılacak olan ulusal ve uluslararası yapımlar ücretsiz olarak izlenebilecek.





Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali; sinema sanatında özgün fikirler üretebilecek ve farklı bakış açılarıyla sinemaya katkıda bulunabilecek sinema öğrencilerinin teorik bilgilerini pratiğe dökmelerine yardımcı olmak, kısa film yapımcılığının uluslararası alanda gelişmesine katkıda bulunmak ve kısa filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenleniyor.