Genel Başkan Cengiz Yavuz ve Genel Sekreter Fikri Kalender’in imzasıyla yayımlanan Karara göre, sendikanın Akşehir Şube Müteşebbis Heyeti şu isimlerden oluşuyor:

Musa Kula (Başkan), Naciye Mırçık, Ahmet Şinasi Atlı, Nihal Eke, Ömer Koç, Halil Yelken, Mevlüt Kara.

DİSK EMEKLİ-SEN Akşehir Şube Başkanlığı görevini üstlenen Musa Kula, konuya ilişkin açıklamasında, özetle şu ifadelere yer verdi:

“Sendikamız, ilk kuruluş tarihi olan 1995 yılında Tüm Emekliler sendikası olarak Ankara’da kurulmuş ve ülke genelinde şubeler açarak emeklileri Tüm Emekliler çatısı altında birleştirmeyi amaç edinmiştir. Emeklilerin sendikalaşmasına karşı başlayan mahkeme sürecinde Sendikamız, Anayasa’nın 90’ıncı maddesinde belirtilen “her kitle sendika kurma hakkına sahiptir” hakkını savunarak Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuş, yıllar süren mahkeme sürecinde iç hukuk yolları tamamlanmadan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvurudan sonuç alınamayınca 19 Şubat 2019 tarihinde isim değişikliğiyle DİSK EMEKLİ SENDİKASI adıyla yeniden kuruluşunu Ankara Valiliği’ne vererek yasal kimliğine kavuşmuştur.

Avrupa’da yaşlılar ve emekliler sendikası FERPA’ya da üye olan Sendikamız, sınıfa dayalı bir kitle sendikasıdır. Toplu sözleşme hakkımıza ve toplu sözleşmedeki masada bizim de yer almamız gerektiğine inanıyor, emekli maaşlarında intibak yasasının biran önce çıkarılmasını istiyor, emekli maaşlarının dengeli düzenli bir şekilde olması, maaşlar arası uçurum olmaması gerektiğini belirterek bunun yasalaşmasını istiyor, emekli maaşlarından sağlık katkı payının alınmaması gerektiğini en yüksek perdeden savunuyoruz.

Biz emekliler yıllardır devlete vergimizi ve SGK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur’a katkılarımızı ödemiş kişileriz. Maaşlarımızı reel enflasyon üzerinden almayı ve hazineden kar payımızı istiyoruz. Emekli yasasının düzenlenmesini talep ediyoruz.

Emekliler; “İşe yaramaz, bir an önce ölseler devlete yük olmasalar” gözü ile bakılan kişiler değil, bu devlete emeğini vermiş, katkısını sunmuş deneyimli kişilerdir. Emekliler, bilgi ve birikimlerinden faydalanılmasını, yerel yönetimlerden rehabilitasyon merkezleri ve kendilerine yönelik dinlence yerlerinin kurulmasını isteyen, yaşamının son çeyreğinde insanca yaşamayı arzu eden kişilerdir.

DİSK EMEKLİ SENDİKASI, 128 Şubesi ve 58 Temsilciliği ile 24 bine varan üye sayısıyla köyde yaşayan, işçi sınıfı, memur emeklisi, dul ve yetim aylığı alan tüm emeklilerin temsilcisidir.

Akşehirli tüm emekli hemşerilerimizi sendikamızda güç birliğine davet ediyoruz.”