Kızılay Akşehir Şubesi, Ramazan ayında 450 aileye iftar yemeği dağıtarak yaklaşık bin 500 ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmayı hedefliyor.





Yaşanan zorlu süreçte, ihtiyaç sahibi ve 65 yaş üstü vatandaşların yanında olduklarını hatırlatan Kızılay Akşehir Şubesi Başkanı Yalın Sümer, yardım sever vatandaşlara da bir çağrıda bulundu. Sümer; salgın dolayısıyla toplu iftar sofralarının kurulamayacağını belirterek bunun, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için bir fırsat olduğunu söyledi.
Yalın Sümer’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:





“Dünyanın ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiği günlerde, Akşehir Vefa Destek Gurubu olarak; karantinanın başladığı ilk günden bu yana hijyen ve gıda paketleri yardımı ile sokağa çıkma yasağı kapsamındaki 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın sağlık ve diğer ihtiyaçlarını gidermede halkımızın yanında olduk.





Sadece Kızılay kurumsal kimliği ile 200'ü geçkin aileye kuru gıda, konserve kıyma ve hijyen malzemesi desteği verdik. Salgın dolayısı ile işini kaybeden yetim, yoksul ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize 50 bin liraya yaklaşan nakdi yardımda bulunduk ve bulunmaya da devam ediyoruz.





450 ailede bin 500 kişi





Kızılay Akşehir olarak bunu bir adım öteye taşıyıp, sefer tasları ile iftar yemeği dağıtarak 450 ailede yaklaşık bin 500 kişiye Ramazan ayında misafir olmayı hedefleyerek yanlarında olacağız.





Gerek olması durumunda, görev ortamı ortaya çıkarsa yemek dağıtımını Ramazan ayı sonrasında da devam ettireceğiz. Bunu yaparken, yardım sever halkımızın maddi manevi yanımızda olacaklarından eminiz.





Salgın dolayısı ile toplu iftar sofraları olmayacak. Bu, ihtiyaç sahibi yoksul, yaşlı, salgın dolayısı ile işini kaybeden kardeşlerimiz ve büyüklerimiz ile buluşmak, yardım etmek için çok büyük bir fırsat.





Gerek maddi gerekse ayni yardımlarınızın, Ramazan’da halkımız ile buluşmasına aracı olmamızı isterseniz, KIZILAY AKŞEHİR Şubesine ulaşın. TENCEREYİ YİNE HEP BİRLİKTE KAYNATALIM!”





Sümer’in çağrısına uyarak destek vermek isteyen vatandaşlar, 0332-813 57 62 numaralı telefondan Kızılay Akşehir Şubesine ulaşabilirler.