Bugün başlayan Beyaz Baston Körler Haftası vesilesiyle yaptığı yazılı açıklamada, belediyelerin görme engeli olan vatandaşlar için gerekli önlemleri almadıklarını söyleyen Hüseyin Çığ, şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizde görme engelliler zorlanıyor; iş bulmakta, ulaşımda, eğitimde zorlanıyor. Belediyeler kaldırım işgallerine göz yumuyorlar, binalara ruhsat verirken görme engelli vatandaşları düşünmüyorlar. Semt pazarlarının kurulduğu alanlar görme engelliler için uygun değil, hissedilebilir izli yol bulunmuyor. Ayrıca, görme engelliler; sınavlara refakatçi ile girmek zorunda kalıyor, üniversite sınavında ve memur sınavında yarışırken eşit şekilde yarışamıyor, seçimlerde kendi başına oy kullanamıyor.

Şimdi, görme engelliler haftasında, Akşehir Belediyemize sormak istiyoruz:

1.Yeniden düzenlediğiniz Cumhuriyet Meydanı’na hissedilebilir izli yolları neden yapmıyorsunuz?

2.Akşehir’de trafik ışıklarını ne zaman sesli sisteme geçirmeyi düşünüyorsunuz?

3.Seçim döneminde söz verdiğiniz görme engelliler için kütüphaneyi ne zaman yapacaksınız?

4.Uzaktan eğitim sürecinde EBA’ya girmekte zorlanan görme engelli öğrencilerimize ücretsiz tablet verdiniz mi, ücretsiz internet erişimi sağladınız mı?  

5.Görme engellilere beyaz baston ya da akıllı baston dağıtmayı düşünüyor musunuz?

6.İkinci engelsiz taksiyi ne zaman almayı planlıyorsunuz?

7.Pandemi döneminde engellilere sosyal yardım yaptınız mı?

Akşehir Belediyesi’nin sorularımıza cevap vererek bizleri aydınlatmasını bekliyor, görme engellilerin sorunlarının çözülmesi için birlikte çalışmayı teklif ediyorum.”