4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. maddesi uyarınca; işverenler, 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde yüzde 3 engelli, kamu işyerlerinde ise yüzde 4 engelli işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü bulunuyorlar. Konya Şeker, bu alanda örnek bir tavır sergileyerek Konya’da en fazla engelli çalıştıran kurum oldu.

Konuya ilişkin olarak Erkoyuncu’yu ziyaret eden İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, gösterdikleri hassasiyet için kurum olarak teşekkür ettiklerini ifade etti. Keleş, engelli istihdamı konusunda bütün kurumların hassas olması gerektiğine işaret etti.

“Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaşması için her şeyi devletten beklemenin doğru olmayacağını, bu konuda herkese sorumluluk düştüğünü ifade etmek istiyorum” diyen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu da; “Her kurum, her işletme bu konudaki farkındalığını kurumsal olarak artırırsa inanıyorum ki hayatın her alanında engeller kalkacaktır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde bütün engelli kardeşlerimizi sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.