Haftanın, ilimizde ve ülkemizde toplumsal farkındalığın artırılmasına vesile olması temennisinin paylaşıldığı açıklama, özetle şöyle:

“Görme engelliler için özgürlüğün simgesi olan Beyaz Baston; toplumu birleştiren, harekete geçiren önemli bir semboldür. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi olarak; ilimizde yaşayan tüm görme engelli kardeşlerimizin yaşadığı sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi, öz güvenlerinin artırılması ve engelleri birlikte aşarak, ayrımcılığa maruz kalmadan yaşama sımsıkı sarılmaları için, toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla, engelli sivil toplum örgütü olarak, çözüm odaklı projelerimizle ve fikirlerimizle destek olmaya devam edeceğiz.

Görme engelli kardeşlerimizin sorunlarının sadece kendilerinin ve ailelerin sorunu olarak değil, toplumsal boyutlarıyla herkesin ortak sorunu olduğu bilincini yaymak için, dernek olarak çaba sarf edip, önemli mesafeler katettiğimize inanıyoruz.

Erişilebilirlik, başta görme engelliler olmak üzere bütün engelli camiası için çok büyük hayati önem taşımaktadır. İlimizde kaldırımlarda, caddelerde, toplu taşıma araçlarında, durak ve istasyonlarda, özel sektöre ait umuma açık binalarda, kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda, 2021 yılına gelmemize rağmen erişilebilirlikle ilgili eksiklerin var olduğunu, görme engelliler olarak yaşayıp hissedebilmekteyiz. Erişilebilirlikle alakalı tüm eksikliklerin en kısa zamanda giderilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu ilimizdeki tüm yetkililere hatırlatırız.

Her vatandaşımızın hedeflediği, sahip olduğu mutluluğa görme engellilerin de erişmesi ve sahip olması için çalışmaya ve her türlü gayreti göstermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, görme engellilerin her alanda yaşamış olduğu problemlerin çözüme kavuşturulmasını bekliyor, saygı ve sevgiler sunuyoruz.”