Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK ve üniversiteler işbirliğinde, matematik dersinin öğrenimini günlük yaşam becerilerine uyarlayarak hem öğrenimini kolaylaştırmak hem de öğrencilerin bu dersi küçük yaştan itibaren sevmelerini sağlamak amacıyla “Her Yerde Matematik” sloganıyla başlatılan Matematik Seferberliği Tanıtım Töreni’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salondaki coşkuyu işaret ederek bunun bir seferberlik değil şenlik olduğunu söyledi.

Matematik öğretiminin, eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşı olduğunu söyleyen Bakan Özer’in, Bakanlığının resmi internet sitesinde yer verilen açıklaması özetle şöyle:

“Yıllardan beri kronik bir problem olan matematik öğretimini nasıl kolaylaştırabiliriz? Ben, eğitimde fırsat eşitliğinin kilit taşının matematik öğretimi olduğuna inanıyorum çünkü matematik hepimize lazım. Matematik sadece sayısal eğilimi olan öğrencilerimize değil sözel eğilimi olan öğrencilerimize de eşit ağırlığa eğilimi olan öğrencilerimize de lazım. Aslında bu paradigmayı değiştirmemiz gerekiyor. Matematik; her insan için, hayatı anlaması için, hayatı yorumlaması için ve hayatın içerisinde rasyonel bir şekilde yol yürüyebilmesi için gerekli olan bir enstrüman sağlıyor. İşte bizler gençlerimizi 21. yüzyılın dünyasına bu yeteneklerle yetiştirmek için matematik seferberliğini hep birlikte bugün başlatmış oluyoruz.

Matematik seferberliği ile ilgili yeni bir adım atıyoruz. Bu süreçlere sahada öğrencilerimizi çok daha fazla entegre edebilmek için 4. sınıftan 12. sınıfa kadar destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında illerimizde, ilçelerimizde matematik yaz okulları açıyoruz.”

Milli Eğitim Bakanı Özer; 2022-2023 eğitim öğretim yılında, eşitsizlikleri çok daha azaltmış bir şekilde faaliyetlerini sürdüreceklerini ve yeni açılımlar yapmaya devam edeceklerini söyledi.