Etkinliğin açılış konuşmasında kariyer günlerinin öğrencilerin ufkunu açtığını belirten Okul Müdürü Cevat Bozgöz; “Okulumuzda eğitim gören, üniversiteye hazırlanan öğrencilerimizin yapacakları tercihlerde doğru karar verebilmeleri bizim için çok önemli. Bu yüzden öğrencilerimizin kafalarındaki soru işaretlerini giderebilmek adına bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Amacımız öğrencilerimizin eğitim hayatları sırasında ve mezuniyetleri sonrasında donanımlarını artırmak ve istihdam olanaklarından faydalanmalarını sağlamaktır” dedi.

Öğrencilere, meslek edinim sürecinde geçtiği aşamalar hakkında bilgi veren Akşehir Cumhuriyet Başsavcısı Abdulhamit Durgut; gelecekte yapacakları mesleği seçme aşamasında öncelikle, seçecekleri mesleği sevmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Başsavcı, etkinliğe katılan öğrencilere mesleğini tüm yönleriyle tanıttı.

Öğrenciler için çok verimli geçen sürecin sonunda Okul Müdürü Cevat Bozgöz; Başsavcı Durgut’a ve kendisine eşlik eden Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Barbaros Topaloğlu’na teşekkür etti.