Hafta boyunca pek çok etkinlikle kutlanacak olan Öğretmenler Günü programı, 22 Kasım Pazartesi günü Ankara Kızılay Metrosu Sanat Galerisi’nde açılan ve öğretmenlerin fotoğrafları ile resimlerinden oluşan “24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi” ile başladı. 81 ilden gelen öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı Müzesi, Birinci ve İkinci Meclis, Etnografya Müzesi, Ankara Resim-Heykel Müzesi, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Hamamönü gezileriyle devam eden etkinlikler kapsamında; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün “Öğretmene Vefa” Konseri ise akşam saatlerinde MEB Şura Salonunda sahnelendi.

Mesaj Yağdı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden paylaşılan bilgiye göre; veli ve öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Bakanlığın İletişim Merkezi’ni mesaj yağmuruna tuttular. Öğrencilerine gösterdikleri ilgi, eğitime verdikleri katkı, sabır ve gayretlerinden dolayı 75 binin üzerinde öğretmen için MEBİM’e gelen teşekkür mesajları, dijital belgeye dönüştürülerek öğretmenlerin cep telefonlarına ulaştırıldı.

Biz de Pervasız Gazetesi olarak; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden ve şehit olan tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve çocuklarımızı, Atatürk yolunda pırıl pırıl gençler olarak yetiştirmeleri için emanet ettiğimiz değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz.