Yapılan görüşmeler sonucunda tamamı oy birliğiyle kabul edilen; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait 1, Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait 1, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’ne ait 1, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne ait 2, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait 1 ve Zabıta Müdürlüğü’ne ait 1 olmak üzere toplam 7 teklif şu şekilde sıralandı:

*Hatay’ın Antakya ilçesi ile Kardeş Şehir olunması.

*Bir aracın, Hasan Önder tarafından cenaze taşıma aracı olarak kullanılmak üzere belediyeye bağışlanması.

*Kadro iptal ve ihdasına dair teklif çerçevesinde 24 sözleşmeli personelin kadroya geçmesi.

 *Seyran Mahallesi’nde bulunan Akşehir Belediyesi’ne ait bir taşınmazın ASEM’e tahsis edilmesi.

* Akşehir Belediyesi’nin, Yeni Mahalle’de bulunan bir taşınmazdaki yaklaşık 38 m2 hissesinin satışı.

*Kızılca Mescidi’nin korunabilmesi için Kızılca Mahallesi 201 adada sit etkileme geçiş alanında bulunan muhtelif parsellerde koruma amaçlı plan değişikliği yapılarak 10 metre yolun 7 metreye düşürülmesi.

*Konya Büyükşehir Belediyesi ile Akşehir Belediyesi arasında afetlerde arama kurtarma ve acil yardım faaliyetleri işbirliği protokolü yapılması.

Toplantının son bölümünde söz alan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya; Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, Akşehir Belediyesi ve Odalar tarafından kurulan platform tarafından deprem bölgesine yapılan yardım ve ziyaretlere ilişkin bilgi aktarımında bulundu. Akşehir’de bulunan 23 bin 344 binanın envanterinin çıkarılmaya başlandığını ve riskli bölgelerdeki yapılara gereken önlemlerin alınacağını açıklayan Başkan Akkaya; fay hattı geçen bölgelerde ruhsat vermediklerini ve yeşil alan olarak değerlendiklerini söyledi.

MHP Grubundan Meclis Üyesi Ömer Akça; Şehri Beyza’nın 2022 yılı faaliyetlerine ilişkin hesaplara ve Akşehir’deki binaların depreme dayanıklılığına dair Meclis üyelerine yazılı ve ayrıntılı bilgi verilmesini istedikleri bir önergeyi Meclise sundu.

Gündem dışı söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Barış Tören; yaptığı konuşmada özetle şu ifadelere yer verdi:

“Aralık ayında talep ettiğimiz, 2014 yılından o tarihe kadar Akşehir Belediyesi tarafından yapılan harcamalar ile Akşehir Spor’a verilen destek tutarı ve bütçenin hangi kaleminden kullanıldığına ilişkin detaylı rapor bize ulaştı. Bu rapordan bazı bilgileri paylaşmak istiyoruz.

2014 yılına kadar 250 milyon TL yatırım yapılmış, 2014 yılından sonra 115 milyon TL tutarında gayrimenkul satılmış. Akşehir’in yüzölçümü olan bin 442 km2 toprağın 566 km2’si kadar olan, 36 mahalleden toplam 326 parça gayrimenkulün satışı gerçekleştirilmiş. 2022 yılında toplam satış tutarı olan 18,4 milyon liranın 2,4 milyon lirası yani yaklaşık yüzde 13’ü Akşehir Spor’a aktarılmış.”

Konuşmanın bu bölümünden itibaren Başkan Akkaya’nın açıklamaları ve İYİ Parti Grubunun soruları şeklinde devam eden diyalogda, Başkan Salih Akkaya’nın “Akşehir Spor’a destek vermeye gerek yok mu?” sorusu üzerine Barış Tören; “Bu oran yüksek değil mi? Diğer yatırımların nasıl yapılacağına dair soru işaretleri oluşuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Akkaya, satışlara ilişkin açıklamasında; “300’ün üzerinde satış yapılırken 200 civarında da alış yapıldı. Geçmişten gelen davalar nedeniyle Akşehir Belediyesi tarafından ve yeni bedeller üzerinden ödemeler gerçekleştirildi. Yapılan işler tümüyle şeffaftır. Yapılan satışların nedeni, kaynak üretme ihtiyacıdır.” ifadelerine yer verdi. Akkaya’nın 8 yıllık döneminde şeffaflık konusunda endişelerinin söz konusu olmadığını belirten Barış Tören; sorunun, yatırımlar için gereken paranın satarak bulunmasından kaynaklandığını belirtti. Tören; “Satacak bir şey kalmadığı gibi Belediyenin katma değer yaratacak projeleri hiç gündeme gelmiyor.” şeklinde konuştu.

Akkaya, spora yönelik harcamalar konusunda yaptığı değerlendirmede; sadece Akşehir Spor’a değil toplam 18 branşta ciddi destek verdiklerini ve şampiyonalar düzenlendiğini aktardı. İYİ Partili Meclis Üyesi Şafak Büyükacar ise Dudu Kadın Çarşısı’nı gündeme getirerek; yüzde 100 kazanılabilecek bir projeden çok daha az kazanç elde edildiği yorumunda bulundu. Başkan Akkaya da Belediye olarak umduklarından fazla kazanç elde ettiklerini söyledi.

Diğer taraftan; Şubat ayı toplantısının gündeminde yer alan ancak yaşanan depremler nedeniyle görüşülmeyerek Mart ayı Meclis toplantısında görüşülmesi kararlaştırılan, 64. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği ve Vefatının 739. Yıldönümünde Nasreddin Hoca Anma Günleri düzenlenmesine dair Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait teklif, Meclis toplantısında gündeme gelmedi. Bir önceki toplantıda İYİ Parti Grubu, Şenlik ve Anma Günlerinin dar kapsamlı olarak gerçekleştirilmesi ve harcamalar üzerinden tasarruf edilecek tutarın depremzedelere yardım amacıyla kullanılması yönünde görüş bildirmişti.

Nisan ayı Meclis Toplantısının, 3 Nisan 2023 Pazartesi günü saat 17:00’de Akşehir Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılması kararı ile toplantı sona erdi.